Sist fredag fortalte Adresseavisen om folk fra Leinstrand som fortviler over lange køer i Klettområdet på ettermiddagene. Beboerne mener køene kan ha sammenheng med byggearbeidene med ny E6 til Melhus, og de nye rundkjøringene i området.

- Mest kø på E6 i rushtiden

Trafikkoperatør Roger Dalsune, i Vegtrafikksentralen hos Statens vegvesen bekrefter at det kan være mye kø i Klett-området.

- Det er mest kø på E6, her går trafikken sakte. På de andre veiene i området går det stort sett greit, med unntak av gammelveien fra Heimdal til Klett, fylkesvei 900, sier Dalsaune.

- Når er det mest kø?

- Det henger sammen med rushtrafikken, på morgenen og ettermiddagene. Kanskje særlig på fredager, og ofte starter det så tidlig som klokka 13.00 og bygger seg opp. I tillegg ser vi at det er en del kø i forbindelse med ferier, fotballkamper og utfartsdager, sier trafikkoperatøren.

Adresseavisen har forsøkt å kartlegge noen av omkjøringsmulighetene som finnes for trafikk som skal sørover fra Trondheim i retning mot Støren, og for trafikk som skal mellom Melhus og E39 til og fra Orkanger.

Omkjøring 1: Via Klæbu

Skal du fra Trondheim til Ler-området, eventuelt eller enda lenger sør på E6, kan ett alternativ til køkjøring på Klett være å ta omkjøring via Klæbu.

Kjør av E6 senest ved Sandmoen, og følg fylkesvei 704 mot Klæbu. Kjør forbi tettstedet Tanem, og sving av til høyre på fylkesvei 712 og følg veien igjennom Kaldvelldalen ned til Ler, og så er du ute på E6 igjen.

- Dette kan være et greit alternativ hvis man skal lengre sør. Her er det grei fylkesvei, men veien er litt svingete. Vær obs på at det kan bli stengt i perioder på inntill 30 minutter ved Sjøla på grunn av veiarbeider, sier Dalsaune.

Ifølge Google maps er denne omkjøringsveien 26,8 kilometer lang, målt fra fra E6 ved Sandmoen til E6 ved Ler, kjøreturen er tidsberegnet til 30 minutter.

Omkjøring via Klæbu Foto: Kart fra Google maps

Omkjøring 2: Via Selbu og Røros

For deg som har ekstra god tid og som i tillegg vil oppleve en kjøretur igjennom den flotte trønderske geografien kan omkjøringsmulighet nummer tre være noe for deg.

Kjør først utover i retning Stjørdal, sving av E6 ved Værnes og følg fylkesvei 705 mot Selbu. Følg deretter fylkesvei 705 til Brekken, og fylkesvei 31 til Røros. Fra Røros følger du fylkesvei 30 mot Støren, hvor du igjen kan ta ut på E6.

- Det er lite tid å spare på dette, men massevis av naturopplevelser venter deg på veien. Dessuten er det kort avstand til Sverige, fremholder Dalsaune.

Ifølge Google maps er denne omkjøringsveien 318 kilometer lang, målt fra fra E6 ved Sandmoen til E6 etter Støren, kjøreturen er tidsberegnet til 4 timer og 32 minutter.

Omkjøring 3: Melhus - E39

For deg som skal mellom E39 og E6 ved Melhus kan løsningen for å unngå Klett være fylkesvei 735, Strandveien.

Verd å merke seg er at Statens vegvesen ikke ønsker at folk bruker denne veien som omkjøring for E6.

Kommer du fra Orkanger på E39 svinger du av hovedveien rett før Udduvollbrua. Følg så fylkesvei 735 til du kommer til Melhus.

- Via fylkesvei 735 er det også mulig å unngå Klettkrysset, men jeg vil fraråde omkjøring her - da veien ikke er dimensjonert for gjennomgangstrafikk, sier Dalsaune.

Ifølge Google maps er denne omkjøringsveien 7,8 kilometer lang, målt fra fra E39 før Udduvollbrua til E6 ved Melhus, kjøreturen er tidsberegnet til 12 minutter.

Anbefaler E6

Til tross for at det finnes omkjøringsmuligheter for å unngå Klett-området, anbefaler Statens vegvesen at folk kjører E6.

- Ingen av veiene rundt er dimensjonert for å ta unna E6-trafikken. Vår oppfordring er at folk følger E6, men at de kanskje kjører på litt andre tidspunkt, sier Dalsaune.

Ifølge Statens vegvesen har en del trafikkanter valgt å kjøre via Rødde som omkjøring for E6, og de har mottatt flere klager fra folk som bor i området om økende trafikk. Statens vegvesen fraråder omkjøring via Rødde på det sterkeste blant annet på grunn av at den aktuelle veien fungerer som skolevei for barn i området. Adresseavisen har derfor valgt å ikke ta med denne veien i vår oversikt.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter