Det ble en veldig lang kveld på Hotel Prinsen for kulturminister Linda Hofstad Helleland mandag.

Tirsdag formiddag sitter hun på Værnes og venter på flyet til Oslo. Der skal hun få unna noen saker i departementet, hvor hun har sittet som statsråd siden desember 2015, før hun reiser videre til familien. I Drammen venter fotballtrening med guttene, før hun skal lage en god middag til hele familien.

- Er du klar for å fortsette som kulturminister?

- Det er opp til Erna Solberg, men jeg stiller meg til disposisjon for det, hvis partiet ønsker å benytte meg til det, sier Helleland.

Les også alle sakene om stortingsvalg 2017

Sandberg klar

Fiskeriminister Per Sandberg (Frp) har sittet halvannet år i jobben. Han har sagt det før, men gjentar det nå overfor Adresseavisen: Han vil gjerne fortsette i statsrådsstolen:

- Jeg er klar! Nå skal vi først puste litt, legge frem budsjett som vi allerede har klart, snakke sammen ... Så må vi se hvordan det blir. Jeg har vært med såpass lenge at jeg vet at det er mye som skal passe sammen. Det skal legges nye kabaler og vi skal få en ny regjeringserklæring, sier Sandberg.

Han kaller mandagens valgresultat for en tydelig tale til Høyre, Frp, Venstre og KrF.

- Jeg er optimistisk med tanke på tiden fremover, men nå trenger også KrF og Venstre en pause, tid til å puste, tenke og evaluere, sier Sandberg.

Han har ikke snakket med verken Siv Jensen eller Erna Solberg tirsdag.

- Det er en del i Venstre og KrF som ikke ønsker at din ministerkollega Sylvi Listhaug får fortsette. Hva sier du dersom noen stiller krav om at hun skal vekk?

- Det er ingen grunn til å kommentere hva som eventuelt skjer i forhandlinger. Jeg kan ikke kommentere sånne ting, særlig ikke når det handler om personer. Det er mange ting som skal på plass, og politiske samarbeidsrelasjoner og så videre er viktige, sier Sandberg.

Se alle bildene fra valgvakene

Brende: - Glad for tillit

Adresseavisen har bedt Børge Brende om et intervju rundt valgseieren, og om han ser for seg å fortsette som statsråd i fire nye år. Flere Høyre-kilder sier til Adresseavisen at de «håper» Brende «vil være med videre», og det antydes dermed at det kan hende han har andre planer.

Brende sender følgende sms til Adresseavisen mandag:

- Jeg er glad for at velgerne ga fornyet tillit til regjeringen og fire nye år – ikke minst etter krevende år med håndtering av oljeprisfall, migrasjonskrise og økende uforutsigbart i utenriks- og sikkerhetspolitikken. Vi må bygge på gode resultater fremover og sikre forsterket økonomisk vekst og nye arbeidsplasser gjennom satsing på skole, forskning og gode rammevilkår for næringslivet, skriver Brende.

Sjekk hvem som er inne på Stortinget fra Trøndelag

Skal feire valgseieren

Torsdag møtes stortingsgruppa til Høyre, og Helleland forteller:

- Vi kommer nok til å feire oss selv og valgseieren vår, og snakke om veien videre. Jeg har samarbeidet veldig godt med Venstre og KrF disse årene, og håper vi kan fortsette med det fremover, selv om flertallet vårt ikke lenger er like stort, sier Helleland.

Hun er opptatt av arbeidet som gjøres av det frivillige kulturlivet over hele landet.

- Jeg har også vært opptatt av å stille klare og tydelige krav til idretten, noe som mine forgjengere dessverre ikke har vært så opptatt av, sier Helleland når vi spør om hva hun er fornøyd med så langt.

Les mer: Slik vil partiene redusere forskjellene i Norge