I helga måtte både politiet, Trondheim bydrift og Securitas holde vakt ved Brattørbrua i Trondheim. Brua er under rehabilitering og er sperret for alle trafikanter.

Måtte holde vakt

Men det er det ikke alle som bryr seg om de høye gjerdene som er satt opp rundt hele området.

- Vi ble utkalt natt til søndag etter flere henvendelser fra politiet om at folk prøvde å komme seg over gjerdene. Politiet sto der da vi kom, men de hadde ikke tid til å være der hele natta. Vi var to som tok over og holdt vakt på hver vår side av brua, sier vaktleder Albert Rødal i Trondheim bydrift.

Vaktleder Albert Rødal og Alexander Inderhaug i Trondheim bydrift hadde hendene fulle med å jage vekk fulle folk fra Brattørbrua i helga.

Ekstra farlig område

Natt til søndag ble en person fraktet til sykehus i ambulanse etter å ha falt ned fra et gjerde han var på vei over. Ifølge byggeleder i Statens vegvesen er sperringene i utgangspunktet gode nok.

- Folk burde skjønne at brua er sperret fordi det er et farlig område. Dette gjelder alle byggeområder, men her er det ekstra farlig fordi det er åpninger der folk kan falle rett ned i elva, sier byggeleder Andreas Enger.

Rehabiliteringen av brua vil pågå i hele september og det vil fortsatt være sperret for alle trafikanter. Fotgjengere bes gå over Bakke bru eller Jernbanebrua.

- Det burde ligge i ryggmargen til folk at de holder seg unna et avsperret område. Vi kan ikke ta ansvar for hva folk finner på i fylla, sier Enger.

- Fulle folk blir kreative

De som holdt vakt i helga hadde mer enn nok med å holde folk unna.

- Natt til lørdag måtte vi rykke ut fordi folk drev og demonterte gjerdene. Natt til søndag var det køer av folk som tenkte å prøve seg. Folk blir veldig kreative når de har fått seg litt innabords, sier Rødal i Trondheim bydrift.

Brattørbrua har vært stengt siden juli. Den var tidligere åpen for fotgjengere, men er nå stengt for alle trafikanter. Foto: Frank Lervik

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter.