- Det skal utrolig mye til før dette går galt nå, sier partiets førstekandidat i Sør-Trøndelag.

Like før klokken tolv, med 84 prosent av stemmene talt opp ligger den borgerlige blokka an til å få 88 mandater mot motpartens 81 mandater. Fremskrittspartiet ser ut til å få 28 mandater. Det er bare ett mindre enn ved valget i 2013.

Her kan du lese hvordan utjevningsmandatene fungerer.

Bjørnstad ser det som en stor seier.

- Ingen har fått så mange dommedagsprofeter til å gni seg i hendene som oss. Folk har dømt oss nord og ned i fire år, etter at vi gikk inn i regjering. Ingen trodde at det gikk an, sier Bjørnstad, og fortsetter.

Allsang på sperregrensen

- Vi ble beskrevet som et høyrepopulistisk fløyparti som ville falle gjennom, men nå har vi styrt Norge gjennom to av de største krisene de siste førti årene. Poenget mitt da jeg sa ja til at vi skulle gå inn i regjering var at ingen lenger kan si at Fremskrittspartiet ikke er styringsdyktige. Nå har vi bevist at vi kan styre.

Voldsom jubel

Like etter klokken tolv natt til tirsdag åpnet Fire Fine-driver Jan Tore Flatvad en magnumflaske champagne og serverte til de tretti Frperne som holdt ut på vaken. Det skjedde mens folk spontant brast ut i allsang av "Seieren er vår" og enkelte taktfast ropte "There is only one Sylvi Listaug"

Tone Sofie Aglen: – Disse to partiene vant valgkampen i år

Den verste valgkampen

En jublende Sivert Bjørnstad fastslår at partiet er valgets store vinner

Nytt handlingsrom

Han spår et helt annet handlingsrom for Fremskrittspartiet etter valget.

Mener politikerne bruker riktige kanaler, men galt språk

- Samaarbeidsavtalen vi har hatt har vært en velsignelse for Høyre og Krf, nå har de uttalt at de ikke ønsker det lenger, men vi er dobbelt så store som Krf og Venstre. Da står vi fritt til å fremme vår primærpolitikk. Vi kan gå på nederlag i Stortinget uten at det får så store følger. Vi har også muligheten til å søke støtte hos andre enn Krf og Venstre på en helt annen måte, sier Bjørnstad.

Får trolig én representant

Selv om Fremskrittspartiet gjør et sterkt valg nasjonalt ser det ut til at partiet mister ett distriktsmandat i Sør-Trøndelag.

- Nå ser det ut til at det holder for en blå regjering. Det er jeg veldig glad for. Jeg er glad for alle stemmer til Fremskrittspartiet. Det viser at vi får fornyet tillit, sier partiets andrekandidat i Sør-Trøndelag, Lill Harriet Sandaune.

Statsministeren takker Frank Aarebrot for hans livsverk

Selv kom hun inn som fast representant på Stortinget da Per Sandberg ble fiskeriminister. Hennes håp mandag kveld er å kapre et utjevningsmandat.

- Det er selvfølgelig sånn at jeg gjerne skulle fortsatt på Stortinget, men jeg skal fortsette å jobbe med politikk i Trøndelag om jeg ikke kommer inn. Jeg ser det ikke som noe nederlag, sier Sandaune og skryter av partiets fantastiske mobilisering i valgkampen.