VG publiserte onsdag en sak basert på det de omtaler som «sentrale Arbeiderparti-kilder» som mener nestleder Trond Giske har hovedansvaret for partiets elendige valgresultat, fordi Giske ifølge dem, var partiets valgkampsjef.

- Hva mener du saken i VG egentlig er?

- Det er vanskelig å si når det er anonyme kilder. Men det er interessant at jeg utpekes som valgkampsjef når jeg rent faktisk ikke er det.

- Kanskje du kan oppleves som valgkampsjef likevel?

- Da synes jeg du undervurderer Halvard (Ingebrigtsen, tidligere statssekretær for Trond Giske og ved Statsministerens kontor, nå valgkampsjef) og Jonas (Gahr Støre, red.anm.). Jeg er en del av ledelsen, og det er gjennom det jeg har bidratt – som vi alle fire i ledelsen har. Alle beslutninger har vært gjennomforankret på en måte jeg aldri har opplevd tidligere.

- Så alle feil som dere har gjort, har dere gjort sammen?

- Det er riktig. Vi har tatt de valgene i lag.

Les Rita Otterviks harde kritikk av valgkampanjen lagt på Youngstorget.

- Hvorfor tror du da at noen har behov for å legge skylda på deg?

- Det vet jeg ikke, og ønsker ikke å spekulere i det.

- Har de anonyme kildene rett i noe av sin kritikk?

- Å gå inn i en polemikk med anonyme kilder, ønsker jeg ikke å gjøre.

- De er jo sentrale kilder, ifølge VG?

- Det er utrolig hvor sentral man blir når man snakker anonymt. Jeg tror dette er noen frustrerte forståsegpåere.

- Eller er det noen som vil ha deg vekk for å berede grunnen for den andre nestlederen, Hadia Tajik?

- Altså, det er et ambisiøst mål å få meg vekk fra ledelsen. Det får vi håpe de ikke får til, svarer Giske overbærende og legger til:

- Som du skjønner legger jeg ikke stor vekt på denne saken.

- Tror du det vil bli flere saker av lignende karakter?

- Det tror jeg ikke. Fordi vi er mer samlet enn på mange år, også etter valget. Dette er nok noen som ikke forstår at Ap har fått sin andel av personkamper og ikke på noen måte ønsker en bitter personstrid.

- Adresseavisen intervjuet ordfører Rita Ottervik om valgkampen tirsdag. Hun var veldig kritisk. Er du enig med hennes oppsummering?

- Rita hadde mange kloke betraktninger. Å gå til valg med skatteøkninger som valgkampsak og ikke være dyktige nok til å fortelle hva de skal gå til, er krevende. At vi fikk en del oppslag i slutten som tok oppmerksomhet vekk fra andre ting enn politikk vi ønsket å presentere, er vel også ganske åpenbart. I Trondheim har vi ikke gått til valg på økt eiendomsskatt, men hva vi ønsket å levere til innbyggerne.

- Brukte Ap gamle metoder som ikke fungerer lenger?

- Nei, jeg tror ikke det. Vi var blant annet veldig aktive på sosiale medier. Dette handlet om budskapet. Vi nådde ikke ut med det.