Mandag klokken 17 samles bystyregruppa til Venstre i Trondheim.

- Da skal de avgjøre hvem som blir ny kommunalråd, og vi skal også se på ulike verv jeg har. Jeg har ennå ikke har tatt stilling til om jeg vil fortsette i bystyret. Jeg vil gjerne har råd fra gruppa på dette, om de trenger meg, eller hvordan vi gjør det, sier Gunnes.

Les også: - Venstre må utnytte vippeposisjonen

Han vil ikke peke på en arvtaker, men sier dette om hva slags person han mener bør ta over:

- Han eller hun skal vinne valget om to år. Jeg synes vi politikere må tenke mer på valg, sier Gunnes.

Han leter altså etter en kommunalråd med langsiktige planer i politikken, en som vil være frontfigur for partiet fremover. Det er tre aktuelle kandidater, i tillegg til eventuelt Hanne Moe Reitan, som rykker opp i bystyret dersom Gunnes vil konsentrere seg om jobben i Oslo:

Mulig arvtaker: Lucie Katrine Sunde-Eidem

1. Lucie Katrine Sunde-Eidem

Lucie Katrine Sunde-Eidem er bystyrerepresentant og medlem i oppvekstkomiteen. Hun arbeider som HR-direktør i Eiendomsmegler 1.

- Dette er nå en intern vurdering. Det er en kjempespennende stilling og vi har en bystyregruppe med tre som i teorien kan overta, sier Sunde-Eidem.

- Men vil du ha jobben?

- Jeg synes jobben er interessant, men ikke nødvendigvis for meg akkurat nå på grunn av jobbsituasjonen. Det er en helhetsvurdering ut ifra de jobbene man står i. Vi må finne den beste kandidaten som har en hverdag og en livssituasjon der man kan gjøre en best mulig jobb. Det er helt sikkert flere som kunne ønske seg jobben og som er kompentet, sier hun.

Sjekk hvem som er inne på Stortinget fra Trøndelag

Mulig arvtaker: Trond Åm

2. Trond Åm

Trond Åm er bystyrerepresentant og leder for Litteraturhuset i Trondheim. Han har engasjert seg mye i byutviklingsspørsmål og deltar aktivt i samfunnsdebatten.

- Er du interessert i å bli kommunalråd?

- Det må vi ta i bystyregruppa. Jeg synes det er viktig å få en som kan bygge videre Venstre frem til neste valg, en som greier å tydeliggjøre Venstres politikk på en god måte, sier Åm.

Han mener Venstre har fått gjennomslag for mye i storkoalisjonen til Ap og Rita Ottervik.

Mulig arvtaker: Erling Moe

3. Erling Moe

Erling Moe er bystyrerepresentant, og til daglig kommunikasjonsdirektør i Domstoladministrasjonen. Han har vært aktiv i byutviklingsspørsmål og skolepolitikk, og han har sittet som leder av kulturkomiteen i en periode.

- Er du interessert i å bli kommunalråd?

- Det har jeg ingen kommentar til, det er bystyregruppa som skal avgjøre dette, sier Moe.

- Men kan du si noe om hvilken kvalitet du mener en Venstre-kommunalråd som skal sitte i Ottervik-koalisjonen bør ha?

- Jeg har ikke noe mer å tilføye, sier Moe.

Les også: Slik stemte din bydel i Trondheim