Ap-veteran Tove Karoline Knutsen om Ap-bråket:

- Dette er det verste mølet jeg har hørt

Ifølge VGs kilder har Giske truet seg frem til å bli finanspolitisk talsperson og i realiteten avsatt Gahr Støre som partileder. – Tøvete, konspiratorisk og idiotisk. Det gjør meg argsint, fnyser Ap-topp og visesanger i Troms, Tove Karoline Knutsen.

Tenk framover - Dette gjør meg forbannet og rasende, sier Ap-veteranen Tove Karoline Knutsen. 

VG skrev fredag at en rekke «svært fremtredende Ap-politikere» hadde advart Jonas Gahr Støre mot å la Trond Giske overta rollen som finanspolitisk talsmann til fordel for Marianne Marthinsen, som har jobben i dag. Avisen viser til en rekke anonyme kilder i partiets stortingsgruppe og partiapparat som skal ha reagert sterkt på at Marthinsen ble vraket – og at to finanspolitiske rådgivere sa opp jobbene sine etter at avgjørelsen ble kjent. Ifølge kildene skal partileder Støre ha abdisert som leder, og Giske i realiteten har lyktes med å avsette ham. Støre beskrives som sårbar og svak, og ifølge kildene skal Giske utallige ganger ha prøvd å true seg frem i partiet.