I vedtaket torsdag konkluderte regjeringen med at det kan skytes 26 ulv utenfor den såkalte ulvesonen.

- Dette er snakk om blåse opp tallet og late som om de tenker å skyte mye ulv. Men det er snakk om teoretiske kvoter, sier Arnstad til Adresseavisen, og fortsetter:

- Når det gjelder Trøndelag og Vestlandet så er dette snakk om å ta ut «teoretisk ulv». Kall det gjerne «imaginær ulv», om du vil.

Foto: Faksimile fra Facebook

- Vil begrense utbredelsen utenfor ulvesonene

Det var Klima- og miljødepartementet som torsdag ga beskjed om hvor mange ulv som kan felles utenfor ulvesonen. Totalt sier regjeringen nå ja til lisensjakt på 26 ulver rundt om i landet.

19 av disse kan felles i de tre sonene på Østlandet og to i Trøndelag. Tidligere er det fattet vedtak om felling av inntil tre ulver på Vestlandet og to ulver på Sørlandet.

Departementet viser blant annet til skadehistorikk og skadepotensial, men at det skal være ønskelig å begrense utbredelsen av ulv utenfor ulvesonen, skriver VG.

Ulvesonen, det er snakk om er forvaltningsområdet hvor det skal være ynglende ulv i Norge. Dette omfatter i dag deler av Hedmark og Akershus og hele Oslo og Østfold. Vedtaket som nå er fattet gir ikke svar på hva som skal skje angående de 24 ulvene rovviltnemndene mener bør felles innenfor ulvesonene

Raste på Facebook

Vedtaket provoserer Arnstad kraftig. På Facebook skrev hun onsdag kveld følgende:

- Det er bare svindel og lureri med denne regjeringen. Nå gir de liksom «kvote» for felling av ulv i region 6, Trøndelag. Rovviltforliket sier at det ikke skal være ulv i region 6. Man kan ikke gi fellingskvote på noe som ikke skal være der. Tror de virkelig at vi lar oss lure når de på denne måten forsøker å blåse opp kvotene?

På spørsmål om det hun skrev svarer hun at det er på sin plass med sterke ord.

- Jeg synes dette er en merkelig avgjørelse. Det er aldri skilt mellom innenfor og utenfor ulvesonen i tidligere vedtak, sier Arnstad

- Følges med argusøyne

Hun viser til at vedtaket kan tolkes som om regjeringen vil bruke det til å skape et inntrykk av at de har tatt tak den omstridte rovvilt-striden, og vil følge rovviltnemndenes råd.

- En annen måte å se det på er at de forsøker å lure oss. Men jeg tror regjeringen undervurderer Stortinget dersom de tror dette er nok. Et flertall i Stortinget har vært med på å vedta bestandsmål og vi skal følge med på hva som skjer her med argusøyne, ser hun.

PS: Adresseavisen ba torsdag om kommentarer til Arnstads uttalelser fra den politisk ledelse i Klima- og miljøverndepartementet. Torsdag ettermiddag opplyser departementets informasjonsavdeling at de ikke greier å svare på saken før fredag.

Her finner du svaret fra Statssekretær Lars Andreas Lunde i Klima- og miljødepartementet