- Du blir litt småstresset når bjørnen dukker opp 60 meter unna der du sitter, sier Roger Pedersen.

Onsdag var han igjen oppe i terrenget i Singsås for å rekonstruere for seg selv hvor han satt og hvor han så bjørnen.

- Jeg er ett hundre prosent sikker på at det var bjørn jeg så. Bilder av bjørn er også tatt av tre-fire viltkamera i området. Det siste ble tatt natt til onsdag. Da jaktlaget som er ute for å skyte bjørnen ikke fant den, ville jeg opp igjen for å se om jeg har gitt dem korrekt informasjon. Jeg tror de slapp hunden for tidlig, slik at den gikk på elgspor i stedet for bjørnesporene, sier Pedersen.

- Jeg er ett hundre prosent sikker på at det var bjørn jeg så, sier Roger Pedersen. Bildet er tatt i terrenget der han observerte bjørnen. Foto: Privat

Han tror at andre jegere i jaktlaget støkket bjørnen da de gikk på post.

Viltkamera fanget opp bjørnen

Pedersen har observert bjørn tidligere:

- Det var i Haltdalen for 20-25 år siden. Denne gang er vi tre personer som har sett den, sier han.

Les også: Lierne beholder bjørne-rekorden

Pedersen har jaktet elg i 20 år og er ivrig jeger og fisker. Han er lisensjeger. Det betyr at han kan skyte rovdyr som det er fellingstillatelse på. Da tillatelsen til å felle denne bjørnen har gått ut for lisensjegere krever fylkesmannen autorisert jegere. Disse har nå være ute og sett etter bjørnen som skal ha felt 17 sau og en elg i området. Pedersen har hytte i Singsås. Bildet Adresseavisen har fått, er tatt av et viltkamera

Veien fra Singsås inn til Samsjøen ble slåddet denne uken. Dagen etter var det bjørnespor i grusen. En taxisjåfør skal også ha observert bjørnen ved Kotsøy.

Les også: Her kan du se hvor mye elg som skytes i de forskjellige kommunene

- Ikke mye tvil

Ole-Gunnar Støen er bjørneforsker hos NINA og har forsket på bjørn i 15 år.

- Det er ikke mye tvil om at dyret på bildet er en bjørn. Kjønn og alder på dyret er vanskelig å bedømme, men etter min mening er dette en middels stor bjørn, sier Støen.

Les også: Bjørn skutt i Alvdal

Ønsker bjørneskit

Statens naturoppsyn (SNO) ønsker at folk som finner bjørneskit, tar den med seg og sender den inn. Oppfordringen går i disse dager ut fra Rovdata til jegere, bærplukkere og andre som beveger seg i skog og fjell.

– Vi bruker de innsamlete prøvene til å få oversikt over bjørnebestanden i landet. Gjennom DNA-analyser av prøvene kan vi blant annet se om hår- og skitprøver er fra brunbjørn, og i så fall hvilket individ og om bjørnen er kjent fra tidligere. Vi oppfordrer derfor alle til å levere inn prøver som de finner, sier Jonas Kindberg, leder i Rovdata til rovdata.no.

Prøven tas med hjem og overleveres til nærmeste rovviltkontakt i SNO.

Les også: Sporhund hjalp skadefellingslaget å finne bjørnen