- Det er fint pengene går til en god sak, sier Krogstad.

Tatoveringssalongen i Bakkegata 1 solgte lørdag tatoveringer til inntekt for organisasjonen Metalheads Against Bullying, som jobber mot mobbing.

Krogstad hadde forberedt seg godt til å sitte ute til salongen åpnet klokka 11, og hadde på seg ullklær og boblejakke i høstregnet. Hun var også utstyrt med liggeunderlag, Jervenduk og varm drikke på termos.

- Skal fylle leggen

Hun skal ha tre nye tatoveringer lørdag.

- Jeg vet ikke hvor mange tatoveringer jeg har. Jeg har en legg jeg skal fylle med tatoveringer, sier Krogstad.

Hun har også støttet gode formål tidligere ved å tatovere seg.

- Jeg har vært på alle eventer hvor de har samlet inn penger til veldedighet, sier Krogstad.

Kristin Krogstad skal ta flere tatoveringer på leggen.

Lang kø

Da Adresseavisen var utenfor Mythos Tattoo rundt klokka 9.30, var det allerede over 70 personer i køen som gikk oppover Bakkegata.

Kristin Kolstad Rabe (42) og døtrene Emira Rabe (20) og Ida Kristine Rabe (24) hadde stått i køen siden klokka 7.15 i høstregnet.

- Pappa måtte komme til oss med stoler og varme sokker, sier Emira Rabe.

Fra venstre: May-Britt Skogen, Emira Rabe, Kristin Kolstad Rabe og Ida Kristine Rabe sto i kø fra klokka 7.15 for å kjøpe nye tatoveringer.

De tre har alle flere tatoveringer fra før. Lørdag ville de kjøpe nye for å støtte arbeidet mot mobbing, ikke fordi det er billigere å tatovere seg.

- Det er for å støtte en god sak. Vi er her så mye ellers at det går penger til tatovering uansett, sier Kristin Kolstad Rabe.

Hver tatovering koster 500 kroner lørdag.

- Veldig viktig sak

Mythos Tattoo har satt av to dager i året hvor inntektene går til veldedige formål, forteller Linn Theres Pettersen, som driver salongen.

- I februar går pengene til Barnekreftforeningen og de går til en hjertesak hver høst. Arbeid mot mobbing er en veldig viktig sak, og vi føler det er et tema som bør bli belyst. I jobben som tatovør møter vi mange i ulike stadier i livet, og mange forteller at de har blitt mobbet og ikke helt passer inn. Vi vil støtte dem, vise at flere har opplevd det samme og vise at de ikke står alene, sier Pettersen.

På den internasjonale barnekreftdagen 15. februar er tatoveringsstudioer over hele landet med på å støtte Barnekreftforeningen.

Pettersen forteller at de er til sammen elleve på jobb lørdag, fire tatovører og sju hjelpere. Hun regner med å tatovere mange.

- Da pengene gikk til Barnekreftforeningen i februar var det 300 som sto i kø, og jeg tror vi tatoverte 75 personer. Men da var vi bare en tatovør på jobb, nå er vi fire, sier Pettersen.

- Viser at folk bryr seg

Pengene som Mythos Tattoo får inn går til organisasjonen Metalheads Against Bullying, som er en støttegruppe til organisasjonen Oss Mot Mobbing.

Leif Munkelien i Metalheads Against Bullying forteller at de jobber mot mobbing i skolen.

- Vi reiser rundt på festivaler og arrangementer hvor vi har med oss barn og unge som har blitt mobbet, for å gi dem en spesiell opplevelse. Fremover skal vi også arrangere foredrag på skoler, hvor personer som har blitt mobbet skal holde foredragene, sier Munkelien, som er glad så mange vil tatovere seg.

- Det viser at folk bryr seg, og at det viktig å gjøre noe med mobbing, sier Munkelien.