Evalueringsrapporten etter Starmus 2017 mener festivalen ikke levde opp til forventningene om musikkartister. Store artister var et viktig poeng da festivalen ble solgt inn til sponsorer.

Etter beslutningen om Trondheim som vertskap for Starmus 2016 ble Trondheim Concerts med Stein Vanebo koblet inn for å arrangere store konserter i Granåsen, Sverresborg eller E.C. Dahls Arena. Det gikk rykter om størrelser som U2 og Pink Floyd og Sting, navn som assosieres med Starmus og Stephen Hawking.

- Fra dag én var det snakk om artister på et veldig høyt nivå, sier Stein Vanebo, som ikke vil røpe noen navn.

- Garik Israelian i Starmus har kontakt med store navn i musikkbransjen, og folk som Queen-gitarist Brian May og Peter Gabriel sitter i festivalstyret. Metoden til Starmus var å bruke sine bekjentskaper og henvende seg direkte til artisten. Dette var uvant for oss. Den tradisjonelle måten er å henvende seg til managementet. Men dette er ikke ment som kritikk fra vår side. Det var svært nære på med to store soloartister som passet inn i Starmus-konseptet. Sverresborg var aktuell arena. I ett tilfelle var det logistikken som ikke klaffet, sier Vanebo.

- Kan du tenke deg å samarbeide med Starmus igjen hvis det blir en festival i 2019?

- Absolutt. Og jo bedre tid du har, jo bedre. Jeg tror det tar mer tid hvis man skal gå på bekjentskaper, og at det vil være bedre å gå den normale veien gjennom managementet. Med datoer for en ny festival og en ønskeliste fra Starmus, vil man være i en langt bedre posisjon foran en eventuell ny festival, sier Vanebo, som er midt oppe i konsertbookingen for 2018.

Forklaringen på at Brian May ikke kom til Trondheim var at Queen skulle på turné og at han måtte være på plass i USA til forberedelsene. At Peter Gabriel ikke var aktuell, har ikke Vanebo noen forklaring på.

Pink Floyd og gitarist David Gilmour er navn som assosieres med Stephen Hawking. Foto: Scanpix
Sting er en annen artist som kan assosieres med Starmus. Foto: Jonas Bjørkli
U2 har tidligere vært med på å lage reklame for Starmus. Foto: Scanpix