På siste regning fra Vegamot var en kvinne belastet for tur med ferga fra Flakk til Rørvik for personbil med tilhenger. Problemet er at hun ikke har kjørt med tilhenger.

- Jeg var belastet med to passeringer for stor bil. Jeg har snakket med Vegamot og de skulle ta dette opp med Fjord1. Nå lurer jeg på om dette skjer ofte og anbefaler uansett folk å gå igjennom regningene de får, sier kvinnen som ønsker å være anonym.

Les også: - Bensin og bompenger betyr mer enn barnehagepris

- Skjer ikke ofte

Karstein Holm i Fjord1 sier at fergeselskapet vil ordne opp i saken.

- At folk blir belastet feil skjer ikke så veldig ofte. Det er ikke noe stort problem for oss. Dersom man oppdager at man er belastet feil, oppfordrer jeg folk til å ta kontakt med bompengeselskapet, så blir det ordnet opp i, sier Karstein Holm som er operativ leder i Fjord1 region Flakk/Nordmøre..

Les også: Regjeringen innfører ny «Tesla-avgift» for tunge elbiler

Lasermåling

Bompengeselskapet Vegamot (tidligere Trøndelag Bomveiselskap) sender ut regningene. Vegamot har ansvaret for veistrekningene i Trondheim. Fjord1 har ansvaret på Fosenferga.

Les også: Vil selvfinansiere bygging av bru mellom Flakk og Rørvik

- Dersom kunden ringer oss, tar vi kontakt med Fjord1. Når du kjører ombord i ferga er det en laser som måler lengden på bilen og det er ut fra den målingen blir du belastet. Når det gjelder det at man blir krevd for høy avgift kan jeg snakke for det vi har ansvar for: Veiene i Trondheim. Der har vi høy presisjon, sier Marius Maske som er daglig leder i Vegamot.

337 000 bompasseringer i døgnet

Maske forteller at det daglig er 337 000 bompasseringer på vei i Trondheim.

- Det kan skje feil, men det er da som oftest når det er manuelle avlesninger der folk ikke har brikke eller brikken ikke virker. Generelt sett når det gjelder regninger er det lurt å se over det du mottar av krav. Og bytter du bil må du varsle bompengeselskapet, hvis ikke kan du bli belastet for passeringer bilen du har solgt foretar sier Marius Maske.

Les også: Antall bomstasjoner har økt med Frp i regjering