Politikerne har behandlet saken om Lillerydningen 2 på Byåsen tidligere i år, og den er blitt utsatt en rekke ganger.

- Dette området har vært brukt som fotballøkke og lekeplass for folk i Rydningenområdet siden 80-tallet. Det er et trygt område hvor barna kan leke, fortalte Espen Kalkvik i Lillerydningen velforening til Adresseavisen da saken var oppe i vår.

Da var forslaget fra kommunens side å bygge tolv kommunale utleieboliger på stedet – og i tillegg sette av et område til lekeplass.

Les også: Ja visst gjør det vondt når byen vokser

Nedjusterte antallet boliger

Etter hvert nedjusterte rådmannen antallet boliger og oppjusterte størrelsen på området for lekeplass. Men da saken var oppe til behandling tirsdag, vedtok et enstemmig bygningsråd å avvise rådmannens planer.

- Det er mangel på fritidsareal i dette området. Barna her trenger en lekeplass, sa Geir Waage (Ap), som fremmet avvisningsforslaget på vegne av storkoalisjonen. Både Høyre og Frp støttet dette.

Geir Waage (Ap) Foto: Christine Schefte

Nå er Kalkvik fornøyd:

- Vi har kjempet lenge for dette området, jeg tror det er tredje eller fjerde året som vi har prøvd å få en klarhet i hvordan arealet skal brukes, sier lederen av velforeningen.

Han tror at det er naboenes fortjeneste at kommunen nå har snudd.

- Hvis ikke vi hadde gjort noe, så hadde det kanskje stått flere kommunale enheter her allerede, og under 300 kvadratmeter lekeareal igjen på hjørnet, sier Kalkvik, som viser til at kommunen tidligere har vært tydelige på at det hastet med å komme i gang med byggingen.

Tomta der kommunen så for seg en lekeplass i tilknytning til de kommunale boligene. Nå blir området værende et friområde.

Håper på endring

Nå blir friområdet driftet på dugnadsbasis, slik det har vært siden 1980-tallet.

- Det er velforeningens midler som brukes til å holde området i hevd. Det mest ideelle hadde vært dersom kommunen tok over driften av området, og at vi hadde fått det omregulert til en kvartalslekeplass. Det er drømmen, sier Kalkvik.

Området bruke si dag til en fotballbane. Det er også satt opp noen sitteplasser og laget en liten grillplass. Kalkvik sier området er lite brukt av folk utenfor velforeninga, men han håper flere vil bruke det:

- Alle er selvsagt velkomne hit, vi vil at flest mulig folks skal bruke det. Her er det veldig mange med små barn under fire år, og de har kanskje ikke gleden av en sånn flekk uten lekeapparater. Det hadde vært bedre med husker og sandkasse, men dersom vi setter opp slikt utstyr, så er et en stor kostnad og risiko med vedlikehold og så videre. Det er derfor vi håper kommunen kan ta ansvar, sier han.

Han vi nå ta opp dialogen med kommunen for å tomta omregulert til et grøntareal eller lekeareal, for å få det rustet opp som en mer ordinær lekeplass for barn i alle aldre.

Les også: Fortetting er nøkkelen til god byutvikling