Onsdag 1. november braker det løs med piggdekkgebyr i Trondheim kommune igjen. Skal du kjøre bil med piggdekk i kommunen i vinter må du punge ut, akkurat som sist vintersesong.

- Burde få unntak

Frode Stenmo både bor og jobber i Melhus kommune. Men: Hvis han skal følge hovedveien mellom hjemmet på Ler og jobben på Øysand, må han kjøre et par kilometer på E6 og E39 på Klett i Trondheim kommune.

Han mener det er ufornuftig at han skal betale piggdekkgebyr når han kjører disse kilometerne.

- Jeg mener at folk som er på gjennomreise, og som bare kjører innom Trondheim kommune på Klett, burde ha fått unntak fra å betale piggdekkgebyret, sier Stenmo.

Det er mulig for Stenmo å styre unna Trondheim ved å kjøre fylkesvei 735, Strandveien i Melhus, i stedet for å kjøre via Klett. Adresseavisen har imidlertid tidligere fortalt at Statens vegvesen ikke ønsker at folk bruker denne veien som omkjøring for E39 og E6.

- Det burde være mulig å kjøre hovedveien uten å betale. Om alle skulle kjøre fylkesvei 735 ville det blitt for mye trafikk der, sier Stenmo.

- Det er jo mange som kun kjører igjennom Trondheim, for eksempel folk som kjører mellom Melhus og Malvik. Burde de også slippe å betale mener du?

- Det blir noe annet. I det tilfellet kjører man mellom to ulike kommuner. Her er det snakk om at folk skal mellom ulike adresser i Melhus kommune, men som må innom Trondheim på veien. Da mener jeg man burde få unntak fra å betale gebyr, sier Stenmo.

- Ikke fritak

Ifølge Trondheim parkering må også folk som bare kjører innom Trondheim kommune på Klett betale gebyr om de kjører med piggdekk.

- Dette er et litt spesielt tilfelle, men det medfører ikke noe fritak. Det er mange som kjører igjennom Trondheim kommune uten å stoppe, og skulle alle fått fritak ville hensikten med gebyret falt litt i fisk, sier Mads Leonhardsen, som er prosjektansvarlig for piggdekkgebyret i Trondheim parkering.

Blir man stoppet med piggdekk uten å ha betalt avgiften må man påregne et tilleggsgebyr på 750 kroner.

- Som i fjor kan man kjøpe dagsoblat, månedsoblat eller sesongoblat via app til mobiltelefonen. Vi har også betalingsløsning på SMS og betalingsautomater stående på ulike steder rundt Trondheim, sier Leonhardsen.

Pris for et dagsoblat er 35 kroner, et månedsoblat 450 kroner og et sesongoblat 1400 kroner.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter