Det opplyser seniorrådgiver Martin Berntsen i PST til Adresseavisen.

PST har tidligere anslått at det er 40 norske fremmedkrigere igjen i IS-kontrollerte områder i Syria.

Ti av dem er kvinner med barn, blant dem er en etnisk norsk konvertitt fra Levanger.

Forventer ikke returer

Levanger-kvinnen reiste til Syria sommeren 2014.

Adresseavisen skrev nylig at hun siden august i år har vært under etterforskning av PST for deltakelse i en terrororganisasjon.

Så du denne?: Usikkerhet rundt de norske IS-mødrene

Det er tøffe kamphandlinger i regionen, og den såkalte Islamske stat (IS) er nylig fordrevet fra den IS-hovedstaden Raqqa. Terrororganisasjonen har nå bare små territorielle lommer igjen av deres selverklærte kalifat.

PST kjenner ikke statusen til den enkelte syriafareren, som hvor de nå befinner seg, eller om de er i live.

- Men vi forventer ikke at det er 40 fremmedkrigere som vil returnere tilbake til Norge, sier Berntsen.

Kommuniserer uten spor

Det er flere grunner til at PST ikke kan si noe sikkert om statusen til den enkelte.

- Det er et svært uoversiktlig landskap der nede. De kan kommunisere uten at vi klarer å fange det opp, eller det kan være at sporene etter kommunikasjon er stoppet opp, fordi de ikke lenger er i livet. Det er svært vanskelig å si noe sikkert om dette, sier Berntsen.

Adresseavisen har gått gjennom fire av det som skal være Levangerkvinnens ulike profiler på Facebook. Den siste publiseringen som avisen har registrert, ble gjort 21. mars 2015. Det var på kvinnens arabiske profil.

Her har hun tatt et arabisk navn, som slutter på Muhajira, benevnelsen på en kvinnelig fremmedkriger.

Så du denne?: Hevder han traff ekteparet fra Levanger helt tilfeldig

I terrorrettssaken mot 34-åringen fra Verdal, kom det frem at han og IS-kvinnen fra Levanger har sendt 72 meldinger til hverandre, hvor den siste ble sendt 10. april 2016.

Trønderkvinnen ble enke våren 2015, etter at hennes mann, også han fra Levanger, døde i kamp våren 2015.

Kvinnen har giftet seg med en ny fremmedkriger, og Adresseavisen er kjent med at hun har fått barn i Syria.

Hennes nye mann publiserte 8. juni 2015 en løve i solnedgang. Etter det er det ingen synlig aktivitet på denne Facebook-siden.

Flyktningleir i Irak

Ifølge irakiske myndigheter har de plassert 1400 IS-mødre av fremmedkrigere i en leir i Irak, nord av byen Mosul. Leiren administreres delvis av Flyktninghjelpen.

Adresseavisen har vært i kontakt med både Utenriksdepartementet og Flyktninghjelpen.

- Det er ingen norske kvinner i denne gruppen, som Flyktninghjelpen er kjent med, opplyser kommunikasjonsansvarlig, Tuva Raanes Bogsnes.

LES DOKUMENTAREN: Hellig overbevist: Tre nordtrøndere dro til Syria for å leve med IS-terrorister

- Utenriksdepartementet er ikke kjent med at det skal være personer med tilknytning til Norge blant de 1400 ektefeller og barn til IS-medlemmer i denne leiren i Irak. På generelt grunnlag kan opplyses at utenrikstjenesten har svært begrensede muligheter til å yte noen form for bistand til norske borgere som reiser inn i eller oppholder seg i Irak, sier underdirektør i UD, Kristin Enstad, til Adresseavisen.

Trussel mot Vesten

Innenriksministrene i G7-landene diskuterte 20. oktober det de mener er Vestens antatte største trusler: IS-krigere på flukt fra Syria og Irak.

Etter at IS er fordrevet fra Raqqa, er frykten stor for at fremmedkrigere og andre jihadister vil forsøke å ta seg til Europa og andre land for å gjennomføre terrorangrep.

Titusener av vestlige borgere har i perioden fra 2014 til 2016 reist til Syria og Irak for å kjempe for IS. Noen av dem har utført terrorangrep etter å ha vendt hjem igjen.