Fra fredag 10. november klokken 19.00 til mandag 13. november klokken 06.00 blir det ikke mulig å kjøre på hovedveien mellom Tiller og Klett.

E6 blir stengt mellom Sentervegen (av- og påkjøringen ved City Syd) og rundkjøringa på Klett.

Ved City Syd vil av- og påkjøringene for E6 på sørsiden være stengt, mens de andre av- og påkjøringene i krysset holdes åpne. I rundkjøringen på Klett vil armen til og fra Trondheim på E6 være stengt, mens de andre armene i rundkjøringa vil holdes åpne.

SE VIDEO: Bli med å «prøvekjør» nye E6 på Tiller

- Skal gjøre flere tiltak på ny E6

Hovedbyggeleder for E6-prosjektet Trondheim - Melhus, Svein Soknes i Statens vegvesen Foto: Ivar Mølsknes

- Vi skal gjøre flere tiltak på E6 når veien er stengt. Flere av disse ville det vært nærmest umulig å gjennomføre samtidig som det går trafikk på veien. Derfor stenger vi veien, sier hovedbyggeleder for E6-prosjektet Trondheim - Melhus Svein Soknes i Statens vegvesen.

Mandag morgen, etter at arbeidene er utført, vil det bli nytt kjøremønster i området. Les mer om dette lengre nede i artikkelen.

Omkjøring via Heimdal

Når E6 er stengt blir omkjøring skiltet om fylkesvei 900 igjennom Heimdal. Trafikklysene på Heimdal vil bli satt i gulblink for å prioritere E6-trafikken, ifølge en pressemelding fra Miljøpakken.

Politiet vil være til stede på Heimdal fredag kveld og lørdag på dagtid, blant annet for å sikre gående ved kryssing av fylkesveien i perioden denne fungerer som E6. Det vil også være plassert ut trafikkvakter flere steder, heter det i pressemeldingen.

Omkjøring: Traffikanter som skal mellom Tiller og Klett må i helga kjøre via Heimdal. Den grønne stripa på kartet viser hvor omkjøringen vil bli. Foto: Illustrasjon fra Statens vegvesen

- Det kritiske punktet på omkjøringa er i Heimdal sentrum, hvor gående og syklende skal krysse veien for å komme mellom butikkområdet og jernbanesiden. Jeg oppfordrer bilistene til å ta særlig hensyn til myke trafikkanter der, sier Soknes.

Han regner med det blir mye kø i området i forbindelse med stenginga av E6. Men:

- Vi har stengt E6 også tidligere, og sist var vår erfaring at det gikk veldig greit. Vi hadde en situasjon i Heimdalsveien da en bil fikk stopp, noe som rammet trafikken. Men det gjelder å få bort sånt raskt, sier Soknes.

Brua over E6 på Sandmoen, Sandmobrua, blir åpen for trafikk i øst/vest-retning. Kjørende til Heggstadmoen kan også bruke Industriveien/Terminalen/Heggstadmoen, ifølge pressemeldingen.

Alternativ trasé for bussen

Stengingen får også konsekvenser for busstilbudet i området i helga. Holdeplassene Storler og Sandmoen E6 vil ikke bli betjent i tidsrommet. Ifølge atb.no vil bussene deres kjøre alternativ trasé via Heimdalsveien, og alle holdeplasser langs denne traseen vil bli betjent.

Holdeplassene City Syd E6 og Esp Meieri blir nærmeste åpne holdeplasser til den stengte veien.

- Det må påregnes forsinkelser, så det er lurt å legge inn litt ekstra tid til bussturen. Vår erfaring fra tidligere stengninger er imidleridt at det går ganske greit. Stengningen er lagt til et tidspunkt uten så mye trafikk, sier Grethe Opsal, som er kommunikasjonsdirektør i AtB.

Alternativ trasé: AtB-bussene vil kjøre langs Heimdalsveien i stedet for langs E6 mellom Tiller og Klett i helga. Foto: Grafikk fra AtB

Det er bussrutene 38, 138, 310, 320, 340, 410, 460, 470 og 480 er berørt av stengninga.

Nytt kjøremønster fra mandag morgen

Fra mandag morgen blir det flere endringer i kjøremønsteret på E6 i området.

Den største endringen er at to felt av den nye motorveien over Heimdalsmyra tas i bruk, på strekningen mellom XXL på Tiller og Sandmoen.

Det er de to nordgående feltene på den fremtidige firefelts motorveien som mandag tas i bruk for trafikk i begge retninger.

Se bilder under:

Dette bildet viser hvordan E6 blir lagt om mellom Sandmoen og XXL på Tiller fra mandag morgen Foto: Statens vegvesen

Adresseavisen prøvekjørte deler av den nye E6-traseen tidligere i høst, se video av dette her.

Trafikken i Sandmoenområdet legges også om fra og med mandag, se bilde av dette under.

Dette bildet viser hvordan E6 blir lagt om ved Sandmoen fra mandag morgen Foto: Statens vegvesen

Også i Storlersbakken blir trafikken lagt om, og en liten del av ny E6 tas i bruk, se bildet av dette under.

Slik legges trafikken i Storlersbakken om fra mandag morgen. Foto: Statens vegvesen

Helt ferdig i 2019

Den nye motorveien mellom Tiller og Melhus skal etter planen stå helt ferdig våren 2019.

Ny E6 på strekningen blir klassifiserert som «motorveg», som er den beste standarden hovedveier kan ha. Ingen trønderske veier er per i dag gode nok til å bli klassifisert som «motorveger».

Nye E6 mellom Tiller og Melhus vil trolig få fartsgrense 100 km/t fra Melhus sentrum til Storler (bakken ved jernbanen) og 80 km/t videre mot Trondheim, opplyste Statens vegvesen til Adresseavisen i august.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter