Politiet i Trøndelag har tirsdag morgen gjennomført flere trafikkontroller i Nord- og Sør-Trøndelag. Blant annet hadde en patrulje fra Heimdal politistasjon tatt oppstilling ved Åsheim barneskole.

Opprettet straffesak

Mens de sto der kom to biler kjørende med det patruljen oppfattet som altfor dårlig skrapte ruter.

- Det ble gjort to førerkortbeslag. Begge førerne hadde dårlig sikt på grunn av is på frontruta, sier operasjonsleder Ebbe Kimo ved politidistriktet.

Operasjonsleder Ebbe Kimo ved Trøndelag politidistrikt oppfordrer folk til å ta seg tid til å skrape bilrutene om morgenen. Tirsdag morgen fikk tre bilførere «en skrape» av politiet nettopp for ikke å ha gjort dette.

Han opplyser at det blir opprettet straffesak på forholdene og at førerne kan vente seg hvert sitt forelegg.

I Stjørdal ble 36 bilister kontrollert av politiet tirsdag. Også der var det en av førerne som trolig hadde hatt det for travelt før vedkommende la ut på veien med bilen. Føreren fikk et forenklet forelegg på grunn av manglende sikt etter dårlig isskraping.

Bøtesats 2550

- Mitt råd er at folk tar seg tid til å skrape ren ruten for is på morgenen. Det tar ikke så lang tid. På denne tiden av året, når det ikke er så mange timer med dagslys, så gir dårlig skrapte ruter ekstra dårlig sikt. Gjenskinn fra motgående biler kan også redusere sikten voldsomt når man ikke skraper av isen, sier Kimo.

Han opplyser at bøtesatsen for kjøring med for dårlig sikt er 2550 kroner.