Trondheim bydrift har kjørt rulle veien inn fra Skistua til Elgsethytta. Tirsdag var flere ivrige folk på tur eller trening. Selv om det ikke er kjørt spor, er det fullt mulig å gå klassisk. Det er hardt noen steder i løypa og vått andre steder, men generelt sett fine forhold for en skitur.

- Overrasket over føret

Kristin Moen var ute på treningstur tirsdag morgen. 18-åringen går langrennslinja på Heimdal videregående skole og er glad for å komme seg på snø.

Les også: Nå er det klart når du kan gå på ski i Trondheim

- Dette er tur nummer to i Bymarka denne sesongen. Jeg var ute en tur i går også. Da ble jeg overrasket hvor fint føre det var. Jeg vil si det er gode forhold i Bymarka nå. Litt ujevnt er det i løypa som er kjørt her, men det er fint det også med tanke på å få trent balanse, sier Kristin.

Snøen har begynt å fatte grepet om Vintervatnet i Bymarka. Vinteren er i anmarsj. Foto: Øyvind Lein

- Moro å komme seg ut på ski

18-åringen er ute på ski så å si hver dag gjennom vinteren. Tirsdag gikk hun inn til Elgsethytta.

- Det blir jo en del trening uten ski på beina for en langrennsløper, men det som er moro er jo å komme seg ut i marka på ski, sier Kristin.

Les også: Dalen i Hommelvik skjuler en gedigen foss

Julebuffé på Elgsethytta

Fra klokken 15.00 tirsdag kan besøkende forsyne seg av julebuffé på Elgsethytta. Den serveres hver tirsdag og onsdag frem til jul. Åpningstider er klokken 11–20. Gjennom Facebook-siden til Elgsethytta kan man bestille bord. Det er åpent hver dag unntatt mandag. Fredag er åpningstiden fra 10.00-15.00, mens det i helgene er åpent mellom klokken 10.00 og 16.00.

At dette kjøretøyet er på tur inn betyr antagelig at det snart er servering å få på Elgsethytta. Foto: Øyvind Lein

Les også: Denne ukjente hula i Malvikmarka rommer mange hemmeligheter

Væromslag

Det meldes om kraftig væromslag i Trøndelag i ettermiddag.

Milde luftmasser vestfra gir et kraftig væromslag i Trøndelag tirsdag ettermiddag med sterk vestlig vind, bygevær og torden og et solid temperaturhopp.

Det betyr plussgrader også i deler av Bymarka, men det meldes at det såvidt tipper under null. Og inn mot helga er det igjen meldt minusgrader.

Les også: Et sted i Bymarka stikker en pipe opp av skogbunnen

Les også: Her er 12 flotte turer i Bymarka