6. november kjørte mannen på en kvinne på Persaunet i Trondheim. Han stanset ikke, men forlot stedet og dro senere nordover. Politiet i Trøndelag ba om bistand fra et annet politidistrikt for å få tak i bilføreren. Mannen har nå meldt seg for politiet i Trondheim og er avhørt.

- Bilføreren har erkjent straffskyld for at han ikke overholdt vikeplikten i fotgjengerovergang og for ikke å ha stanset etter påkjørselen, sier Torstein Ekseth som er fagleder for trafikketterforskning i politiet i Trøndelag.

Les også: Bil kjørte inn i lyktestolpe på Lade

Meldte seg etter fire dager

Etter ulykken kjørte mannen videre og dro senere nordover til Mo i Rana. Fire dager etter ulykken meldte han seg for politiet i Trondheim. Han visste da at politiet hadde registreringsnummeret på bilen. Kjøretøyet er registret på et firma i Trondheims-området. Personen ble avhørt 14. november.

Les også: Kollisjonen flyttet bilen ti meter

Kvinnen lettere skadd

Det var mandag 6. november i 13-tiden at en kvinne ble påkjørt på Persaunet i Trondheim. Bilføreren stakk av etter hendelsen.

Les også: - Det var en skremmende opplevelse

- Påkjørselen har skjedd i en fotgjengerovergang. Kvinnen i 30-årene er kjørt til sykehus og er lettere skadd, sa operasjonsleder Trond Volden samme dag.

Les også: Bil i bergvegg - fører sendt til legesjekk

Bilen ble identifisert

Politiet avhørte vitner og gikk igjennom overvåkningskamera. Dagen etter opplyste krimvaktleder May Britt Enmo bilen var identifisert, og inn mot helgen kom politiet enda et steg videre i saken.

- Bilen tilhører et firma i Trondheim, og vi har en mistenkt i saken. Han er ikke i området, så vi har sendt bistandsanmodning til et annet politidistrikt for å inndra førerkortet midlertidig, sa Torstein Ekseth, fagleder for trafikketterforskning ved Sentrum politistasjon.

Les også: Krasjet med 2,53 i promille