Den kraftige trafikkulykken i Okstadbakken i Trondheim på søndag skjedde i 23-tiden på kvelden. To biler var involvert i hendelsen, som skjedde i sørgående felt. Føreren av den ene bilen, en mann i 20-årene, døde som følge av skadene etter å ha sittet fastklemt etter ulykken.

I den andre bilen satt det to personer. En mann var sjåfør og en kvinne var passasjer. Begge slapp unna uten alvorlige fysiske skader.

Undersøker hastigheten

Adresseavisen skrev mandag at politiet på Heimdal har sikret seg et videoopptak av ulykken, filmet av Statens vegvesen sitt kamera på E6. Politiet har nå offentliggjort et bilde fra denne videoen - like før hendelsen. Bilen nærmest brua føres av den nå avdøde mannen i 20-årene. Bilen som kommer sist er den andre bilen som var involvert i ulykken.

Politiet har avhørt flere vitner som opplyser at bilene som var involvert i ulykken søndag kveld, holdt høy hastighet.

- Vi har flere vitner som forteller at de har observert begge bilene med høy fart før ulykken skjedde. Dette er noe vi undersøker, sier Per Christian Stokke, seksjonsleder for etterforskning ved Heimdal politistasjon.

Flere vitner har meldt seg

Politioverbetjenten etterlyste tirsdag morgen flere vitner i saken:

- Vi ser på videoen at det etter ulykken kommer biler kjørende tett opp til hendelsen. Disse kan ha blitt forbikjørt av de to bilene, og vi vil gjerne komme i kontakt med eventuelle vitner som kan beskrive hvordan kjøreadferden har vært. Vi vil gjerne vite hvordan de to bilene har oppført seg i tiden før ulykken, sa Stokke.

Tirsdag ettermiddag opplyser han at flere har meldt seg etter at Adresseavisen skrev om saken.

- Men vi ønsker fortsatt at vitner som kan ha blitt forbikjørt - spesielt de som har kjørt i sørgående retning i Okstadbakken - melder seg, sier Stokke, og opplyser at de kan ringe til politiet på Heimdal på telefon 72596220.

- Mann ble forbikjørt før dødsulykken

Etterforskerne har allerede avhørt en mannlig sjåfør som ble passert av begge bilene, rett før ulykken inntraff søndag kveld. På bildet fra videoen vises mannens bil i midten mellom de to andre kjøretøyene.

- Han ble forbikjørt rett før ulykken inntraff av begge bilene. Mannens bil var ikke borti ulykkesbilen, men var nær. Sjåføren er avhørt og har gitt en beskrivelse av hvordan han oppfatter det som skjedde, sier Stokke.

Hva vitnet har forklart, ønsker imidlertid ikke politioverbetjenten å si noe om foreløpig - før de sentrale vitnene i saken er avhørt. Det er gjennomført flere vitneavhør i løpet av tirsdag.

E6 ble stengt i en lengre periode i sørgående retning etter ulykken i Okstadbakken søndag kveld.

Både politiets krimteknikere og Statens vegvesens ulykkesgruppe var på stedet og gjorde undersøkelser etter ulykken. Sørgående felt i Okstadbakken var stengt i lang tid etter hendelsen. Ikke før klokken 06.37 mandag morgen meldte Vegtrafikksentralen at ulykkesstedet var ryddet og at E6 igjen var åpnet for trafikk.

Bilene som var involvert i ulykken skal undersøkes senere i uken, opplyser Stokke.