Trøndelag redder verden:

- Alle oppdrettsmerder må lukkes

- Oppdrettsfisken må skilles fysisk fra resten av livet i sjøen. Det er eneste måte å bli kvitt lakselusa, mener leder for vitenskapelig råd for lakseforvaltning.

Oppdrettsanleggene må lukkes: - Oppdrettsanlegg er paradis for lakselusa som har fått en voldsom oppblomstring. Det er enorme mengder verter for lakselusa i fiskemerdene, sier seniorforsker Torbjørn Forseth i Norsk institutt for naturforskning (Nina). Han er leder for vitenskapelig råd for lakseforvaltning.  Foto: Morten Antonsen, Adresseavisen

- Det er urealistisk å tro at vi blir kvitt lakselusproblemet dersom vi skal produsere langt mer laks enn i dag med dagens åpne oppdrettsmerder, sier seniorforsker Torbjørn Forseth i Norsk institutt for naturforskning (Nina). Han er leder for vitenskapelig råd for lakseforvaltning.