Det som skjedde på et hotellrom i Trondheim en lørdagsnatt i april i 2015 ble ikke kjent for politiet før ca. halvannet år etter - i september 2016. Da anmeldte kvinnen sin eksmann for voldtekt. Hun var på dette tidspunktet separert fra ham som følge av det som hadde skjedd.

Nektet skyld

Med seg til politiet hadde den fornærmede kvinnen et lydopptak på tre timer og rundt 50 minutter, som hun hadde gjort med mobiltelefonen sin. Voldtektstiltalen mot mannen og den påfølgende dommen fra Sør-Trøndelag tingrett er mye basert på lydopptaket som ble avspilt i retten.

Tingretten behandlet straffesaken mot mannen i 50-årene i slutten av november. Innledningsvis nektet han straffskyld for å ha voldtatt ekskona si.

Ifølge dommen var paret på bytur denne aprilhelga, og de skulle bo på et Trondheims hoteller. Kvinnen kom senere tilbake til hotellrommet enn mannen sin, og retten mener at følgende skjedde etter at hun gikk inn døra denne natten:

- Var redd for livet sitt

«Tiltalte ville ha sex, men fornærmede ville ikke det. Tiltalte ga seg ikke, og fornærmede strevde med å ta bort hendene hans og vred seg i sengen. Tiltalte var sint». Etter dette gikk kvinnen på badet og startet lydopptaket på telefonen sin. Dommerne legger til grunn at dette skjedde fordi kvinnen «var redd for livet sitt og våget ikke gå fra hotellrommet, men satte på lydopptaket slik at andre i ettertid kunne få kunnskap om hva som skjedde dersom hun ikke kom fra dette med livet i behold», heter det i dommen.

Mannen hadde sovnet da kvinnen kom ut fra badet, men våknet etter ca. én time, ifølge lydopptaket. «Det fremgår klart av lydopptaket at fornærmede ikke ville ha sex mens tiltalte sto på sitt», går det videre frem av dommen.

Hulket og skrek

Vel to timer ut i opptaket sier mannen «Har du lyst til at jeg skal voldta deg litt?». Det går også frem av dommen at kvinnen hulker og skriker høyt og sier: «Ikke» og «au».

Dommerne finner det bevist at mannen i 60-årene utøvde vold mot kona si på hotellrommet. Han slo henne i ansiktet og hodet - både med flat og knyttet neve i forbindelse med overgrepet. Han dømmes for voldtekt ved seksuell omgang.

Den fornærmede kvinnen fortalte ikke noen om voldtekten, før hun betrodde seg til advokaten sin i forbindelse med skifteoppgjøret etter separasjonen. Advokaten oppfordret da fornærmede til å anmelde forholdet, ifølge dommen.

Beklaget på sms

En venninne av kvinnen, som vitnet i retten, hadde imidlertid sett blåmerkene etter voldsutøvelsen på hotellrommet, og hun rådet henne til å ta bilde av ansiktet sitt. Fornærmede sendte dette bildet til eksmannen, som deretter begynte behandling til psykolog. «Han følte at han hadde gjort noe galt», heter det i dommen. I mai 2015 sendte han en sms til henne, hvor han blant annet skrev: «Beklager på det sterkeste det æ har gjort mot dæ».

Han fikk også en sms fra ekskonas venninne, hvor hun ga uttrykk for at hun var sjokkert og lei seg etter å ha sett blåveisen hennes. Hun beskrev det mannen hadde gjort som utilgivelig. Tiltalte svarte samme dag: «Det e helt utilgivelig. Har søkt hjelp. Beklager på det sterkeste at det skjedde (...)», ifølge dommen.

I retten sa mannen at han ikke husket noe av det som skjedde på hotellrommet etter at fornærmede kom til stedet, men husket at han våknet om morgenen med en «rar følelse». Han ga videre uttrykk for at ikke trodde på det fornærmede fortalte om det som hadde skjedd. Han mente også at ekskona fikk blåveisen da han sparket henne ut av senga.

Sør-Trøndelag tingrett dømmer mannen til fengsel i tre år og fire måneder. I tillegg må han betale 125 000 kroner i oppreisningserstatning.