Folk som lytter på lokalradioen i bilen har lagt merke til en kneppelyd. Både bilforhandlere og Norsk Lokalradioforbund har fått henvendelser på dette. Radiolyttere har klaget på at lyden kommer fra høyttalere enten på høyre eller venstre side i bilen.

Lokalradio berørt

Det skal kun være lokalradiostasjoner som er berørt av feilen. Dersom du skrur over på en riksdekkende kanal, skal lyden forsvinne. I Trøndelag er det Nea Radio som har konsensjon på utbyggingen av DAB-nettet for lokalradio.

- Vi er klar over problemet og jobber med det, men ennå har vi ikke funnet ut hvor årsaken ligger, sier teknisk ansvarlig i Nea Radio Ola Dragmyrhaug.

Les også: Berget radiostasjonen i siste sekund

Det digitale radioskiftet sluttføres

NRK begynte å slukke sine FM-sendere i februar. Etter planen skal alle riksdekkende radiostasjoner ha gått over til DAB innen utgangen av året. I Midt-Norge ble FM-nettet slukket for alle riksdekkende kanaler i april.

Les også: Færre lytter på radio etter dab-innføringen

Lokalradio finnes på FM

De mange lokalradioene, 189 radiostasjoner i alt, vil fortsette å sende på FM-båndet over hele landet, i første rekke fem år fram i tid.

Les også: Dab-adapter i bil kan sende telefonsamtaler til andre biler

På landsbasis fortsetter det digitale radioskiftet 8. desember med slukking av FM-sendingene til de riksdekkende kommersielle kanalene, og en del av lokalradioene der.

Les også: Test av DAB-radioer: Hvilken bør du velge?