Millioner til havbruksforskning i Trøndelag

- Fantastisk, kjempebra og helt topp. Både i havbruksnæringen og NTNU er folk kjempeglade for pengedryss til praktisk forskning.

Forskningsobjekt: Forskningsrådet har fordelt 80 millioner kroner til forskning på næringslivets premisser. Samarbeidsprosjektet Brohode havbruk får 11,3 millioner. Det skal gå til forskning og kunnskapsheving innen havbruksnæringen. Her ligger brønnbåten Ronja Polaris ved Salmars anlegg på Frøya.  Foto: Morten Antonsen

Brohode havbruk får 11,3 millioner kroner fra Forskningsrådet. Pengene skal gå til forskning og utdanning i samarbeid med havbruksnæringen. Brohode havbruk er et felles prosjekt mellom NTNU, Guri Kunna videregående skole og Blått kompetansesenter på Frøya. Lakselusforskning er eksempel på områder som kan bli tilgodesett av denne pengetildelingen.