Nea Radio, som har konsensjon på utbyggingen av nettet for lokalradio, har jobbet  for å finne feilen og har nå fått resultater.

Folk som lytter på lokalradioen i bilen har lagt merke til en kneppelyd. Både bilforhandlere og Norsk Lokalradioforbund har fått henvendelser på dette. Radiolyttere har klaget på at lyden kommer fra høyttalere enten på høyre eller venstre side i bilen. Også Nea Radio har fått mange henvendelser.

Trøbbel med lydsignal

Det var et problem med et lydsignal fra en av stasjonene i lokalradioblokka som har ført til ulyden.

Les også: Trønderne sliter med mystisk kneppelyd fra DAB-radioen

- Problemet var vanskelig å finne, fordi det bare dukket opp i enkelte bilradioer. Nå er vi glad for at de mange som har gitt oss tilbakemeldinger den siste uka endelig kan høre krystallklar lokalradio igjen, sier Andreas Reitan, redaktør i Nea Radio.

337 000 mennesker bor i nedslagsfeltet til Nea Radio og de øvrige lokalkanalene.

- Var vanskelig

- Vi er avhengig av varsler ved tekniske problemer. DAB er komplisert, og denne utfordringa var spesielt vanskelig. Vi kan ikke utelukke problemer verken hos den som sender ut signalet eller hos mottakeren, men rask tilbakemelding sikrer iallefall hurtig reaksjon og problemløsning, sier Reitan.

Les også: DAB-adapter i bil kan sende telefonsamtaler til andre biler

Da meldingene om ulyden begynte å strømme inn så Nea Radio på hva de hadde gjort av oppgraderinger og kom ganske raskt frem til at feilen oppstod i oktober.

Les også: Volvo og Mazda berørt av DAB-trøbbel

Lokalradio berørt

I bilene til Volvo og Mazda er det et eller annet med mottagerne i radioene som ikke fungerte optimalt opp mot lydsignalet som gikk ut fra en av senderne.

Det var kun lokalradiostasjoner som var berørt av feilen.

Les også: Test av DAB-radioer: Hvilken bør du velge?