Karianne Tung ble i høst valgt som leder av interimsstyret i det første Trøndelag Ap. Planen var i alle fall å sitte til det første årsmøtet i april, men nå gir hun seg allerede 15. januar. Grunnen er at hun starter som kommunikasjonsfaglig seniorrådgiver for myndighetskontakt og lederstøtte ved NTNU.

Bedt om å bidra

- Jeg ser den jobben som vanskelig å kombinere med politisk virksomhet. Derfor går jeg av som leder, og sier takk for meg i politikken i denne omgang, sier Tung til Adresseavisen.

Hun takket i vår nei til renominasjon til Stortinget, og var allerede den gang klar på at hun ville prøve en annen yrkesvei enn politikken.

- Men grunnet omstendighetene i Ap i Trøndelag ble jeg bedt om å være med videre, noe jeg takket ja til. Politikken har gitt meg mye i veldig mange år, og det blir rart å gi seg. Men jeg gleder meg veldig til å gjøre nye oppgaver, sier hun.

To aktuelle: Anne Marit Mevassvik og Terje Sørvik.

Mevassvik og Sørvik

- Visste du ikke allerede da du ble valgt som leder at dette kunne skje?

- Det er alltid en mulighet for å få en jobb som ikke kan kombineres med politikk. Men den gang var det ingenting som tydet på det. Ap-styret er orientert, og har allerede hatt litt tid på seg for å finne ny leder.

Hvem som overtar ledervervet, er foreløpig ikke klart. Men mye tyder på at én av de to nestlederne Anne Marit Mevassvik og Terje Sørvik, blir leder. Mevassvik er også gruppeleder for Ap i fylket, mens Sørvik er leder i utvalg for næring. Sørvik kommenterer saken:

- Det er demokratiske prosesser som skal sette sammen laget og finne ut hvem som skal bekle de forskjellige roller. Det er heldigvis gode kandidater å velge blant, skriver han i en sms.

- Men du er veldig aktuell?

- Dersom jeg blir spurt om å ta en rolle i det nye styret, skal jeg gjøre vurderinger på det. Inntil så eventuelt skjer, forholder jeg meg rolig til alle hypoteser, skriver Sørvik.

Olsø ikke aktuell

Mevassvik har så langt ikke kommentert saken. Rune Olsø var leder i Sør-Trøndelag Ap og tidligere storfavoritt til å bli den første lederen i Trøndelag Ap. Trønder-Avisa har spurt om han nå er aktuell, og han svarer i en sms:

- Nei, jeg har søkt fritak fra bystyret (i Trondheim, journ.anm.) på ubestemt tid på grunn av helsesituasjonen i min familie, og er ikke aktuell til noen verv i partiet nå, skriver han til Trønder-Avisa.

Trøndelag Ap har styremøte 12. januar, og da skal den nye lederkabalen være klar.

Les også: Slår seg sammen til Trøndelag Ap likevel

Jobbe mot myndighetene

Tung skal i sin nye jobb bistå NTNU med kontakt opp mot myndighetene og drive rådgivning.

- Jeg har over ti års erfaring med arbeid opp mot myndighetene, og kjenner godt til den biten. NTNU er den mest spennende institusjonen i regionen, så jeg bare gleder meg til å starte, sier hun.

- Er det siste gang vi har sett deg som politiker?

- Det vil fremtiden vise, men nå er det NTNU som gjelder, sier Tung.

Tung har åtte år bak seg i kommunestyret i Rissa, og seks år fra fylkestinget i Sør-Trøndelag, hvor hun var leder for opplæringskomiteen. På Stortinget har hun siden 2013 sittet i helsekomiteen og transportkomiteen.

Følg Adresseavisen Meninger på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter