- Vi setter det siste innbruddet i Levanger i forbindelse med noen av de andre vi har hatt i distriktet i det siste, sier etterforsker Øyvind Jørgensen ved Felles enhet for etterretning og etterforskning ved Trøndelag politidistrikt.

Stjal gull

Adresseavisen skrev mandag at innbruddstyver de siste ti dagene har slått til mot seks boliger i Trondheim, Stjørdal og Verdal. Politiet er sikre på at noen av disse innbruddene er begått av samme gjerningsmenn, og vil gjerne ha tips fra publikum for å få pågrepet tyvene.

Etter en opphopning av innbrudd i Trondheim i helga, skjedde det siste innbruddet i nærheten av Levanger sentrum. Det ble oppdaget mandag ettermiddag. Tyvene stakk av med blant annet gull og en gullkokke, opplyser Jørgensen.

- Bendte opp vindu

- Vi vet ikke når innbruddet skjedde. Huseierne kom hjem og oppdaget det, sier etterforskeren.

I likhet med flere av de andre grove tyveriene de siste dagene, tok gjerningspersonene seg inn i boligen ved å bende opp vinduet, opplyser Jørgensen, som er en del av MVK-gruppa ved Felles enhet for etterretning og etterforskning i politidistriktet.

MVK er forkortelsen for mobile vinningskriminelle, og kriminalitet begått av tilreisende, utenlandske vinningsforbrytere er gruppens hovedfokus å avdekke og forebygge. I forbindelse med de mange tyveriene, har politiet en mistanke om at omreisende, utenlandske vinningskriminelle står bak.

Her er listen over innbruddene i Trøndelag de siste elleve dagene:

  • Stjørdal: Mellom 8. desember klokken 16.30 og 10. desember klokken 19:20.

  • Singsaker i Trondheim: 10. desember mellom klokken 11.30 og 18.30.

  • Verdal: title>12. desember mellom klokken 18.30 og 19.30.

  • Skovgård i Trondheim: 15. desember klokken 17.28.

  • Singsaker i Trondheim: 16. desember klokken 19.06.

  • Munkvoll/Hallset i Trondheim: 17. desember mellom klokken 16.30 og 19.00.

  • Levanger: Oppdaget på ettermiddagen 18. desember.

Vet ikke om tyvene har reist

Hva det betyr at et innbrudd nok en gang har skjedd i Nord-Trøndelag, er etterforskeren ikke sikker på.

- Vi er usikre på om gjerningspersonene nå er ferdige her i Trøndelag, eller om de kommer til å fortsette her. Folk bør uansett være oppmerksomme, sier Jørgensen.

Politiet ønsker tips om observasjoner av personer som har oppført seg spesielt, eller kjøretøy som kan knyttes til de oppgitte områdene og tidsrommene for innbruddene. Politiet kan kontaktes på telefon 02800 (112 ved nød). Om det ikke haster kan også MVK-gruppa kontaktes på e-post: mvk.stpd@politiet.no.

De siste årene har det vært få grove tyverier fra bolig i Trondheim, men den siste runden med innbrudd er det andre raidet så langt i vinter. I november registrerte politiet elleve boliginnbrudd i løpet av én uke i trondheimsområdet.

Disse bildene har politiet tatt på åstedene etter to av innbruddene de siste dagene. Altandøren til venstre ble knust av de ubudne gjestene, som deretter tok seg inn i boligen. Legg merke til vaktselskap-klistermerket på døren. Det har ikke skremt tyvene. Foto: Politiet