Kritikken haglet mot kommunaldirektør Camilla Trud Nereid under tirsdagens formannskap. Hun har vært øverste sjef for skole og oppvekst i snart ett år, men aldri fått så mye kritikk som nå.

Rydder opp

Men tross kraftig refs har ikke ordfører Rita Ottervik mistet tillit til verken henne eller rådmann Morten Wolden.

- Jeg har tillit til at rådmann og kommunaldirektør rydder opp i dette. Det er ansatt en svært dyktig og dreven rektor. Sammen med lærerkollegiet, foreldrene og elevene ved Sjetne skole vil han skape et trygt og godt læringsmiljø og arbeidsmiljø, sier Ottervik.

Mandag sendte Nereid pressemeldingen hvor det ble orientert om konfliktene gjennom halvannet år. Kommunen har valgt stor grad av åpenhet i sine vurderinger og i beskrivelsen av sakens detaljer, slik de oppfatter dem.

LES BAKGRUNN: Full krise ved skole i Trondheim

Sterke historier

I pressemeldingen går kommunaldirektøren også langt i å anklage foreldre og lærere. Det fikk Ottervik og flere til å tenne.

- Jeg er opprørt over at det pågår i så lang tid uten at vi får informasjon. Det er ganske mange sterke historier fra foreldre, lærere og folk som har byttet arbeidssted. Dette er informasjon vi burde hatt for lenge siden. Jeg ble provosert fordi ansvaret ble skjøvet fra skolens ledelse og skoleeier til foreldre. Men tilliten er der, sier hun etter møtet.

Bratt læringskurve

Også de andre formannskaps-politikerne forteller om tillit.

- Hun har min tillit. Det har vært en bratt læringskurve for henne i en krevende sak. Hun har erkjent at det ble håndtert for sent, og på en dårlig måte, men tror det er en viktig ballast å ta med seg videre for å utføre en jobb fremover. Camilla T. Nereid er en dyktig leder som har hatt noen utfordringer i denne saken, men det vokser hun på, sier Geirmund Lykke (KrF)

LES KOMMENTAR: Karakter: Ikke bestått

Må se fremover

Ingrid Skjøtskift sier dette er det minst kloke hun har sett av kommunen i sin tid som politiker. Men har ingen grunn til å snakke om mistillit.

Frps Mats Ramo formulerer seg slik:

- Jeg vil ikke kommentere tillit eller ei før vi eventuelt snakker om det internt. Men det er både positive og negative sider ved hvordan denne saken er håndtert, og det er ingen tvil om at kommunaldirektøren tok over en situasjon som allerede var veldig vanskelig. Det kan ikke utelukkende være hennes ansvar, det som har skjedd, sier han.

Sps Marte Løvik og Venstres Erling Moe ser heller ingen grunn til å uttrykke mistillit.

- Rådmannen sier at ting burde vært håndtert på en annen måte og at vi burde fått informasjon på et tidligere tidspunkt. Det har han rett i. Men nå må vi se fremover og løse situasjonen på en best mulig måte, sier Moe.

Rådmann Morten Wolden (midten) flankert av Geir Waage og Rita Ottervik Foto: Morten Antonsen

Opplever støtte

Rådmann Morten Wolden er glad møtet ble delvis åpent.

- Opplever du mistillit?

-Jeg opplever ikke mistillit. Men jeg opplever at politikerne er litt usikker på om vi har gode nok rutiner på varsling, og på å følge opp enhetsledere hvis ting ikke fungerer. Men det skal vi komme tilbake til over nyttår, slik at politikerne blir betrygget.

LES KOMMENTAR: En nødvendig skittentøyvask