Etter å ha klamret seg fast i toppen av et 32 meter høyt tre i en hel uke, ble katten Solvår i dag hjulpet trygt ned på bakken igjen. Olav Øverland ble dagens redningsmann. Han klatret opp i treet og fikk sagd av toppen slik at katten ble med ned.

Les også: Katta ble med ned da tretoppen falt

Stakk av

- Hun løp avgårde umiddelbart etter at hun kom ned og var nok veldig redd. Vi gikk en runde og så etter henne, men fant henne ikke noe sted. Etter et par timer dro samboeren ut med hodelykt, og da fant han henne like i nærheten av treet hun hadde sittet i, forteller Marlene Grønflaten, lykkelig over å ha katten sin trygt hjemme igjen.

Kjælen og sulten

- Hun er veldig kosete, og sitter her i armkroken min. Det ser ut til å gå veldig bra med henne, hun har spist, og er opptatt av å vaske seg, sier katteeieren og tilføyer at Solvår var full av kvister da hun ble funnet.

- Hva tenkte du da klatreren satte i gang redningsaksjonen i dag?

- Jeg var veldig bekymret, men da Olav sa at han trodde det skulle gå bra, fikk jeg trua. Men jeg tenkte også at hun kanskje kom til å gjemme seg etter det hun har opplevd, og fryktet at jeg ikke skulle finne henne.  Jeg fulgte med henne da hun kom ned og så at hun var skjelven, men i fin form, faktisk, sier Grønflaten.

Skvetten og stresset

Hun har hatt kontakt med veterinær underveis og fått tips om hvordan hun skulle håndtere situasjonen.

- Det har selvsagt vært en veldig stresset situasjon for Solvår. Men hun spiser og er oppe og går, så det virker veldig bra. Vi skal ta henne med til dyrlegen etter hvert, men hun må få litt ro først. Hun er litt skvetten og er tydelig preget, det var jo litt av en runde, sier Grønflaten.