Om lag 45 prosent av passasjerene som reiser via Værnes skal til eller fra Oslo. Det viser Avinors tall.

- Det er klart at dette er viktig for oss. Og når du har et så høyt trafikknivå på en strekning så viser det at det er høyt aktivitetsnivå i næringslivet i vår region, og lav arbeidsledighet. Folk har penger og kan reise, sier Nina Jensen, som jobber med ruteutvikling for Avinor på Værnes.

Markerte to millioner reisende

Tirsdag markerte Avinor at milepælen to millioner passasjerer ble passert. Det skjedde under en markering i ankomsthallen på flyplassen. Der fikk passasjerene Anya Fearnley og Bernt Nordmark, som begge reiste strekningen Oslo-Trondheim med henholdsvis SAS og Norwegian, overlevert hvert sitt reisegavekort fra fungerende lufthavndirektør Thomas Wintervold.

Feiret to millioner. Fra v. Avinors ruteutvikler, Nina Jensen, flypassasjerene Anya Fearnley og Bernt Nordmark, og Avinors fung. lufthavndirektør på Værnes, Thomas Wintervold.

Kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian, uttaler i en pressemelding at den sterke veksten selskapet har hatt på strekningen viser at ruten mellom Oslo og Trondheim er viktig både for forretnings- og fritidsreisende. Han kollega i SAS, Knut Morten Johansen, som selv er fra Stjørdal, er enig.

- Vi gleder oss over at rutestrekningen Trondheim–Oslo er en av Europas best betjente rutestrekninger i luften. Mange millioner reisende har kunnet glede seg over et stort antall daglige frekvenser som SAS har hatt siden 50-tallet mellom de to byene, uttaler han i den samme pressemeldingen.

Ny rekord. Ruta Oslo-Trondheim er en av Europas travleste. Nå er det mellom 27 og 32 avganger daglig på strekningen.

Roser flyselskapene

Jensen viser til at flyselskapene også har vært flinke til å møte etterspørselen fra publikum med de rette avgangene og rett type fly. Daglig varierer det nå fra 27 til 32-avganger på strekningen.

Av de 4,4 millionene reisende over Værnes årlig er ca. 950 000 utenlandspassasjerer. Men ca. 45 prosent av passasjerene totalt skal enten til eller fra Oslo. Trafikken er størst til Oslo. Ca. 60 prosent av passasjerene som reiser på strekningen, reiser fra Trondheim til Oslo, mens 40 prosent reiser motsatt vei.

- Dette er rett og slett bussen vår. Den står for en stor andel av innenlandstrafikken. Både denne og Nord-Norge-ruta har hatt god vekst i år, sier Avinors ruteutvikler på Værnes, Nina Jensen.