Så mye synes barn at voksne kan drikke

Bør foreldre være totalt avholdende fra alkohol, eller er det ok å drikke litt alkohol i julas familieselskaper? – La selskapet foregå på barnas premisser, mener restauratør Roar Hildonen.

- Barn skal forbinde jula med noe godt og trygt og hyggelig. Alkohol kan skape god stemning, men blir det for mye, kan det bli ille. Hvis jeg hadde opplevd at noen i min familie hadde et problem med alkohol, ville jeg ikke servert alkohol til middagen i det hele tatt, sier bartender og restauratør Roar Hildonen.  Foto: Mariann Dybdahl

Jula er her, med selskaper og middager. Selskaper der både voksne og barn samles, for å spise mat som ofte blir servert med øl eller vin til, og kanskje konjakk til kaffen. Men hva bør foreldre gjøre når de er i selskap og barna er med? Bør de holde seg totalt unna alkohol, eller er det uskadelig at barna ser mor eller far drikke alkohol i moderate mengder?