- De fleste løypene i Granåsen, Bymarka og Strindamarka er oppkjørt, og det skal vi fortsette med hver dag fremover, sier Pål Bjørset, driftsleder for idrett, park og skog i Trondheim bydrift.

Til tross for lite snø i de nederste områdene i byens løyper, har det ifølge Bjørset vært fine forhold de siste 14 dagene.

Se oversikt over åpne alpinanlegg lenger ned i saken

Han melder også om stor aktivitet i Trondheims skispor i jula.

- Det er bare å se på parkeringsplassene, så skjønner man at det er mye folk i marka. I jula har det vært stor pågang. Da vi ikke fikk kjørt opp løyper på 1. juledag, fikk vi mange spørsmål om hvorfor løypenettet ikke var nypreparert.

- Det er lykke

På nettsiden skisporet.no kan man selv sjekke løypeforholdene for hele landet. To som gjorde research før de spente på seg langrennsskiene var Bjørn Egil Asbjørnslett og Grete Buan Asbjørnslett.

Tirsdag var de i Granåsen, og i går gikk de tur med hunden Karo ved Baklidammen i Bymarka.

- En gleder seg veldig til man skal på sånne turer, sier Bjørn Egil Asbjørnslett. Onsdag var han på tur i Bymarka med Grete Buan Asbjørnslett og hunden Karo. Foto: Håvard Haugseth Jensen

- Det er ikke så mye snø, men de har fått til utrolig bra løyper i Granåsen. Litt gjennomslag med vann, men ellers veldig bra. Man gleder seg veldig til man skal på sånne turer, sier Bjørn Egil Asbjørnslett.

LES OGSÅ KOMMENTAREN: Tivoli i Bymarka

- Det er lykke, legger Grete Buan Asbjørnslett til.

Gjør klar 50 skøytebaner

Onsdag var alle tråkkemaskinene til Trondheim bydrift i full sving, i tillegg til private aktører som bruker snøskutere og annet eget utstyr.

Det var fint vær og gode løypeforhold i Bymarka onsdag.

- Fire tråkkemaskiner tar løypa og hoppanlegget i Granåsen samt løypene i Strindamarka og Bymarka. Torsdag blir lysløypa på Tiller kjørt med snøskuter, mens andre steder er det idrettslag som selv drifter løypene, sier Bjørset.

- Vi har for eksempel Ranheim Skiklubb, som drifter løypa fra Tjønnstuggu over til Malvik, mens Bratsberg IL har egen løypemaskin og et fint løypenett.

På skisporet.no kan man sjekke når løypene sist er blitt kjørt opp over hele landet.

Bjørset sier at værutsiktene de neste dagene ser lovende ut, med minusgrader og litt snø på torsdag.

- Det kan bli fint også for dem som går på skøyter. I Trondheim har vi cirka 50 skøytebaner, og siden det har vært en mildværsperiode, har det tatt litt tid å bygge dem opp igjen. Med forholdene vi har nå, regner jeg med at alle blir klare i løpet av uka.

Se oversikt over byens skøytebaner her

For Vassfjellet er jula viktigst

For alpinfolket har det også vært ei fin og hvit jul de fleste steder i Trøndelag. Mange skisenter har åpent hele romjula, og for Vassfjellet er julehøytiden den viktigste.

- I påska drar folk helst på hytta, så for oss er jula det største. I år var vi litt uheldige med været på 2. juledag, men vanligvis er det årets best besøkte dag, sier driftsleder Per Eyvind Tellugen i Vassfjellet Skisenter.

En god del tok turen til Vassfjellet i Klæbu onsdag.

Tirsdag kom det ti centimeter med nysnø i skianlegget. Tellugen sier at de har hatt rundt 1500 besøkende hver dag i jula.

- Sola skinner på fjellet og alle heisene er åpne. Parken er suveren, men det må sies at det er lite snø helt øverst. Men også fjellheisen er åpen. Vi varsler fra om snømengden til hver enkelt som tar heisen helt opp.

Gråkallparken er et av alpinanleggene som har åpent i romjula. Slik så det ut i bakken på onsdag.

Det er også lagt skiløyper fra Vassfjellet til Flå for langrennsinteresserte.

Alle heisene i Oppdal går

I Oppdal har den første delen av romjula vært preget av vindkast, men onsdag hadde den verste vinden gitt seg. Det opplyser daglig leder Arnulf Erdal i Oppdal Skiheiser.

- Alle bakkene i Vangslia, Hovden og Stølen er åpne, og det er mulig å kjøre mellom de forskjellige anleggene. Det er sol og det har kommet nysnø de siste dagene, sier Erdal.

Slik så det ut i Oppdal onsdag ettermiddag. Resten av romjula skal ifølge meldingene det fine været fortsette.

Skisenteret åpnet 20. november, og skal holde åpent hver dag fremover. Erdal har ikke oversikt over antall besøkende i jula.

- Vi har hatt noen trøblete dager med mye vind på toppen av fjellet, så besøket har det vært så som så med. I morges var det imidlertid vindstille, og de neste dagene er det meldt passelig fin kulde på fire til seks minusgrader.