Det ble en kostbar start på det nye året for en 20 år gammel mann fra Trondheim, da han ble presentert for en forelegg på totalt 26 000 kroner. Bakgrunnen var to ulike forhold:

- Grisekjøring

I sommer ble politiet kontaktet om at det ble kjørt med ATV i utmarka i Klæbu.

- Det var melding fra publikum om grisekjøring i utmarksområdet Mostad og Solemstrøa. Politiet gikk fire kilometer inn i marka for å ta bilder, og det ble funnet 3,5 kilometer med tydelige spor etter ATV-kjøring. Gjennom avhør av vitner kom man frem til en mistenkt 20-åring fra Trondheim, sier Per Christian Stokke, seksjonsleder for etterforskning ved Heimdal politistasjon.

På byen

28. desember i fjor ble 20-åringen ilagt et forelegg på 25 000 kroner for å ha kjørt flere turer i utmarksområdet i Klæbu i perioden 29. juli til 6. august uten løyve eller tillatelse.

- Før mannen rakk å ta stilling til dette forelegget, ble han tatt på nytt, sier Stokke.

Nyttårsaften fikk politiet en henvendelse fra vaktene ved et utested i Trondheim sentrum som hadde tatt kontroll over en person - dette var 20-åringen.

- Tatt med narko

- Da patruljen kom til stedet rett over midnatt fant de ett gram kokain og MDMA på mannen. Dette førte til at forelegget ble økt til 26 000 kroner, sier Stokke.

- Har han vedtatt bota?

- Nei, han har tatt betenkningstid, svarer seksjonslederen.

Den bøtelagte mannen tok betenkningstid etter å ha fått forelegget. Foto: Politiet