Da løypelegger Stig Selseth kom i skiløypa lørdag morgen, var store deler av løypa rasert av en firhjuling, forteller han.  De måtte bruke lørdagen til å preparere løypa til Vinne skilag i Verdal etter villmannskjøringen.

- Jeg oppdaget det da jeg kom til stadion, forteller han. Stig Selseth er leder i løypekomiteen i skilaget. Han forteller at firhjulingen trolig har kjørt sakte og forsiktig på stadion, men har kjørt fort og voldsomt i mye av den tre kilometer lange løypa.

Spor etter firhjuling: Fortsatt vises sporene etter nattens rasering ved skiløypa. Foto: leif arne holme

Brukte skiløypa som crossbane

- Føreren av firhjulingen hadde brukt skiløypa som en crossbane og kjørt opp og ned i løypa og nedi grøfta, sier løypeleggeren.

- Løypa som i går kveld var preparert så fint, var helt rasert, forteller han. Selseth sier at det aldri har vært så fint i løypene deres som i vinter. Nå har  folka i løypekomiteen preparert hele løypa på nytt. Før klokka 12 lørdag var hele løypa fin igjen, og det har vært stor aktivitet og mye folk i løypa, forteller Selseth.

- Lite gjennomtenkt

- Forferdelig synd og lite gjennomtenkt, sier nestlederen i skilaget, Eivind Grande Gudding. Han brukte lørdagen til å gå skirenn og kom først til stadion da det begynte å mørkne. Utenfor løypa er det fortsatt spor etter firhjulingen.

Forferdelig synd og lite gjennomtenkt, sier nestleder i Vinne skilag, Eivind Grande Gudding. Foto: leif arne holme

- Her legger løypemannskapet ned enormt mange dugandstimer med arbeid for å holde skiløypene fine, og så kommer noen inn og raserer det, fortsetter han. Eivind Grande Gudding kaller det for hærverk og sier at skilaget anmelder det.

Politiet meldte om hærverket i skiløypa i Verdal på Twitter. Politiet ber om tips.

Hærverk: - Her legger løypemannskapet ned enormt mange dugnadstimer med arbeid for å holde skiløypene fine, og så kommer noen inn og raserer det, sier Eivind Grande Gudding. Foto: leif arne holme