Det er halvannen uke siden Janne Jemtland (36) fra Brumunddal ble meldt savnet etter å ha deltatt på en romjulsfest 29. desember. 36-åringen forsvant fra familiens hjem i Brennliroa i Veldre en gang denne natten etter å ha kommet hjem fra festen. Småbarnsmoren er fortsatt ikke funnet etter mange dager med leting.

Jemtlands bror, Terje Opheim, har siden 30. desember vært i Brumunddal for å bidra i søkene, men har nå reist hjemover til Trondheim igjen, hvor han holder til og arbeider. Han forteller mandag kveld at det fortsatt ikke har kommet ny informasjon i savnet-saken.

- Hun er fortsatt ikke funnet, og det har ikke kommet inn ny informasjon. Det er mange teorier ute og går i media, men vi har en tett dialog med politiet, og prøver å holde oss til de faktaene vi får derfra, sier Opheim til Adresseavisen.

Han har sagt til VG at han via Snapchat fikk tilsendt videoer fra søsteren som var på fest 4. juledag, noen timer før hun forsvant. Etter det har ingen hørt fra henne.

Den 36 år gamle småbarnsmoren Janne Jemtland forsvant fra familiens hjem i Brennliroa i Veldre en gang natt til fredag 29. desember. Foto: Privat

Slitsom periode

Siden 4. januar har det blitt funnet to blodspor som har vist seg å tilhøre den savnede kvinnen. Etter disse funnene har det vært enormt engasjement i forbindelse med letingen, men det har foreløpig ikke gitt noen resultater. Det tar på, forklarer Opheim.

- Vi håper selvfølgelig vi finner henne i live. Samtidig skjønner man at det har skjedd noe med henne når det er funnet blodspor. Jeg håper vi kan få avsluttet dette veldig snart. Det er svært slitsomt og rart å stå midt oppe i dette.

Ektemannen, som måtte melde fra til politiet to ganger før det ble iverksatt leting, tar det hele svært tungt.

- Han er veldig preget av dette. Jeg selv har konsentrert meg om guttene, og har hjulpet familien med litt praktiske ting i hverdagen, som kjøring til skolen. Det har gjort at jeg kanskje har fått det litt på avstand, men det hele er selvfølgelig veldig tragisk, fortsetter Opheim.

Han takker for at så mange har engasjert seg i letingen etter søsteren.

- Samfunnet her nede er såpass lite at alle kjenner alle, og det preger veldig mange. Det er så mange som har stilt opp for å hjelpe til, sier Opheim.

Selv blir han hjemme i Trondheim i noen dager, om det ikke skjer noe nytt i saken, før han igjen reiser ned til Brumunddal.

Bistand fra Kripos

Politiet har fortalt om et omfattende etterforskningsarbeid, med vitneavhør, rundspørringer og med svært mange tips fra publikum. Søkene i nærheten av Brumunddal sentrum der det er funnet blod fra 36-åringen, er avsluttet. Det skriver NTB.

– Men de tekniske undersøkelsene foregår fortsatt. Våre kriminalteknikere gjør sporsikring også andre steder, sa politiadvokat André Lillehovde Van der Eynden på en pressekonferanse mandag formiddag.

Politiet forsøker nå å systematisere informasjonen de får inn for å skaffe oversikt over hva som skjedde natten til 29. desember. Siste tegn fra kvinnen er en registrering på 36-åringens mobiltelefon klokken 5.50 i Brumunddal sentrum samme natt.

Politiet i Brumunddal holdt pressekonferanse om den savnede tobarnsmoren Janne Jemtland mandag formiddag. Fra venstre Lensmann Terje Krogstad, politiadvokat André Lillehovde van der Eyden og etterforskningsleder Trond Blikstad.

– Vi har fått lite eller svært begrenset informasjon om bevegelser som Janne Jemtland måtte ha foretatt seg den natten. For oss er det svært interessant å kartlegge hvem som kan ha vært i området fra cirka klokken 2 til morgenen den 29. desember. Vi har fått mange tips, senest i dag, sa etterforskningsleder Trond Blikstad.

Blodsporene har styrket en av teoriene politiet jobber med – at Janne Jemtland kan ha blitt påkjørt.

– Etter at vi gjorde funnene gikk vi over til å definere dette fra en ren savnetsak til en sak hvor det har skjedd noe. Noe har tilstøtt Janne Jemtland og vårt hovedmål er å finne ut hva som har skjedd. Vi jobber bredt og holder alle teorier åpne. Vi har også god bistand fra Kripos i dette arbeidet, sier politiadvokaten.

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter