Onsdag kveld arrangerte Blyberget frileik skøytekveld på Baklidammen i Bymarka. Ute på isen laget alle hodelyktene og faklene et lysshow, og for dem som ville grille en pølse eller to, eller bare få litt varme i kroppen, så brant det godt i en bålpanne.

Bålpanne: Kjell Skauge, Øistein Reppe og Christina Olaussen får i seg varmen og steker pølser på bålpannen. Foto: Bålpanne:

Forrige uke skrev Adresseavisen om Blyberget frileik som siden 2012 har lagt til rette for skøytegåing på Theisendammen. Men på grunn av vedlikeholdsarbeid og nedtapping av Theisendammen har gjengen i år flyttet til Baklidammen.

Og publikum har fulgt etter, da Blyberget frileik arrangerte skøytekveld onsdag kom om lag 400 personer.

- Ja, ut fra antallet biler på parkeringsplassen vil jeg tro det er rundt 400 her, sier Bård Solem som er en av arrangørene. Han storkoste seg med å se utover Baklidammen som var forandret til en tumleplass for skøyteglade.

Arrangører: Bård Solem og Svein Kristoffersen fra Blyberget frileik har lagt til rette, og ble godt fornøyd med stort oppmøte. Foto: Bålpanne:

- Dette koster oss ingenting, det er bare kos. Vi har bare lagt litt til rette og så kommer folk og ordner seg selv, sier Solem.

Trivsel i skogen: På skøytekveld må det også være pauser, og på Baklidammen er det lagt til rette for begge deler. Foto: Morten Antonsen

Men litt har de da jobbet, noe av det som er ordnet er en turløype på 750 meter, en labyrint på 250 meter, en ishockeybane på 20 x 60 meter og en iskarusell. I tillegg ble en rekke fakkelbokser boret ned i isen langs løypene.

SE BILDENE: Folkevandring til marka

Iskarusellen til Blyberget frileik har vært på Blomstertjønna, men denne er nå flyttet til Baklidammen. Dette er en kjelke du kan ligge på, og i den er det festet et tau til en påle i midten. Her kan det bli full fart, rundt og rundt.

Iskarusell: Edith Bodvar i full fart. Foto: Morten Antonsen

Etter lek og moro på isen er det godt å finne en termos med varmende kakao – eller noe godt å spise.

- Dette er jo helt fantastisk. Da vi så det skulle være skøytekveld bestemte vi oss for å ta med kveldsmaten vår hit, sier Henrikke Sølvberg Borgersen.

- Og så har vi kakao, sier Kristine Sølvberg Hagen med et stort smil.

Kveldsmat: Fra venstre: Kristine Sølvberg Hagen, Serina Ersøy Vevelstad, Kristin Ersøy og Henrikke Sølverg Borgersen koste seg med niste og kakao. Også hunden Tassa hadde en fin kveld. Foto: Morten Antonsen

Ute på ishockeybanen er det full kamp mellom far og sønn. Pappa Erik Nygård spiller for oldboyslaget til Astor, og også sønnen Jonathan er ivrig Astor-spiller på fritiden. Onsdagskveld var det dem to, to køller, en puck og masse hockeyglede.

Hockeykamp: Far Erik Nygård og sønnen Jonathan tok med køller og puck. Foto: Morten Antonsen

Det ser lekende lett ut å gå på skøyter når far og sønn spiller ishockey. Like lett syns ikke Marique Wilkonson det er å gå på skøyter. Hun sitter hoderistende på en snøfonn og snører av seg skøytene.

LES OGSÅ: – Dette er fremtidens Nidaros-spillere

- Jeg er fra Sør-Afrika og har aldri prøvd dette før. Jeg ramlet ikke så mye, men var veldig ustødig, sier Wilkinson.

Øvelse gjør mester: Janet Cloete og Marique Wilkinson er begge fra Sør-Afrika og synes det er litt vanskelig å holde balansen på skøter. Foto: Morten Antonsen

Noen gikk kort, noen gikk langt. Og de som gikk langt hadde med hodelykt og også ispigger med fløyte - dersom uhellet skulle være ute. Heldigvis ble det ikke bruk for dette.

I farta: Fra venstre: Arne Røyset, Oddgeir Kvien, Eskil Haugum, Yvonne Rakbjørg og Bartost Zeligowski. Foto: Morten Antonsen
Skøyter på skibinding: Perfekt for lange turer. Foto: Morten Antonsen
Sikkerhet: Oddgeir Kvien har med ispigger med fløyte, dersom uhellet skulle være ute. Foto: Morten Antonsen