Ny omdreining i Ap-maktkampen: Rasende etter Raymond Johansen-lansering

Sentralstyremedlem Ingvild Kjerkol sier lanseringen av Raymond Johansen som Giskes arvtaker oppfattes som en underminering av partileder Jonas Gahr Støre.

Sentralstyremedlem Ingvild Kjerkol mener lanseringen av Raymond Johansen kan oppfattes som en underminering av partileder Jonas Gahr Støre.  Foto: Christine Schefte

Lørdag morgen våknet medlemmene i Norges største Ap-lag, Trøndelag Ap, til en VG-nyhet mange på Ap-årsmøtet på Hell reagerte meget sterkt på: Anonyme kilder lanserte Oslos byrådsleder, den tidligere rørleggeren og partisekretæren Raymond Johansen, som Trond Giskes arvtaker. Etter at Giske måtte trekke seg i kjølvannet av varslingssakene mot ham, står det nemlig en ledig plass på den mektige venstresiden i Ap. Ingen ønsket å stå frem i VG-saken, men det ble framholdt at dersom krisen fortsetter, med målinger på rundt 20 prosent oppslutning, kan Raymond Johansen seile opp som den samlende kandidaten på venstresiden raskere enn antatt.