Proppen som dannet seg i elva Driva i Oppdal etter et snøskred, førte tirsdag kveld til at politiet besluttet å evakuere 38 personer i området nord for der skredet gikk. Evakueringen ble gjort etter råd fra NVE som hadde geologer på stedet.

- Ikke bekymret

Martha Saur har i syv år bodd i Oppdal, ganske nær elva, og var blant beboerne som fikk politiet på dør tirsdag kveld. To personer og en hund måtte forlate huset, og komme seg ned til Skifer Hotel hvor natten må tilbringes. Hun tar det hele med ro, tross usikkerheten rundt skredet og vannføringen i elva.

- Jeg kan ikke si jeg er veldig bekymret, men det er jo veldig greit at de evakuerer oss. Det er om natten det er skumlest selvsagt, så det er bare fint at de tar noen forholdsregler, forteller hun.

For henne har dagen vært en normal en, og hun har ikke opplevd situasjonen som farlig.

- Nei, jeg synes egentlig det har vært stille og rolig. Vi var over hos naboen nå, da politiet plutselig banket på døren for å si ifra om evakueringen. Da er det vel bare å pakke og dra. Vi får ta det som det kommer, fortsetter Saur.

Med nedpakkede klær var det bare å komme seg avgårde til hotellet. Foto: Ludvig Killingberg

Hun skryter av informasjonen kommunen og etatene har fått ut til beboerne i Oppdal.

- Jeg synes det har gått veldig greit så langt. De har vært flinke til å få ut informasjonen til oss, både direkte og gjennom media.

Møtte gjestene

Ordfører i Oppdal kommune, Kirsti Welander, sto personlig og tok imot evakuerte ved Skifer Hotel. Hun roser folket som har klart å tilpasse seg såpass raskt.

- De jeg har rukket å hilse på tar det hele med fatning, og setter pris på at de har blitt varslet. De har fått rommene sine nå, og det virker som de fleste er fornøyde, forholdene tatt i betraktning. Det er flott at så mange er såpass positive når planene endres så raskt, sier hun.

Ordføreren, Kirsti Welander, tok imot gjestene som tirsdag kveld kom inn dørene på Skifer Hotel. Foto: Ludvig Killingberg

Av de totalt 38 evakuerte, er det rundt 20 stykker som har sagt at de ønsker en hotellovernatting. Onsdag morgen vil det igjen gjøres en ny vurdering på situasjonen.

- Vi har sagt at dette vedvarer til klokken 12.00 onsdag formiddag, så får vi se hva som skjer etter det. NVE skal rundt klokken 09.00 gjøre nye undersøkelser ved skredet. Beboerne får i hvert fall sove trygt i natt, som er det aller viktigste, fastslår Welander.

Arve Tokle, hotelldirektør ved Skifer Hotel, var bare glad for å kunne bistå slik som situasjonen i Oppdal etter hvert ble. Foto: Ludvig Killingberg

Oppbemanning

Skifer Hotel måtte oppbemanne tirsdag kveld for å få kontroll på situasjonen, men er glade for å kunne bidra.

- Det ble plutselig flere gjester enn det vi hadde forventet, så vi måtte ta inn litt ekstra folk her for å klargjøre rommene. Det er dog bare hyggelig å kunne hjelpe til i en slik situasjon, forklarer hotelldirektør Arve Tokle.

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter.