Mandag ettermiddag ble det kjent at et snøskred hadde rammet ei hytte Grønnlia hyttefelt øst for Skarvatnet i Oppdal. Hytta ble knust i møtet med snømassene.

- Det har vært et stort snøskred som har truffet hytta med full kraft. Tak og vegger er slått unna, og hytta er jevnet med jorda, sa Per Christiansen, politiførstebetjent ved Oppdal lensmannskontor til Adresseavisen mandag etter å ha vært i området.

Ordfører Kirsti Welander i Oppdal opplyser tirsdag formiddag at kommunen har kontaktet Norges geotekniske institutt (NGI) i etterkant av raset.

- Tør ikke si det er trygt

- De sender folk hit onsdag for å gå gjennom området sammen med oss i kommunen og politiet, sier hun.

- Er det fortsatt skredfare i hyttefeltet?

- Vi har ikke indikasjoner på hvordan forholdene er nå. Vi må gå gjennom området i morgen før vi kan si noe om det, men det har generelt vært krevende værforhold siden mellomjula - i flere omganger, så vi tør ikke si at det er trygt, sier Welander.

Ordfører Kirsti Welander i Oppdal opplyser at det skal gjøres undersøkelser i skredområdet onsdag.

Kommunen har i etterkant av raset opprettet kontakt med hytteeieren fra Trondheim som ble rammet samt formidlet informasjon til naboene i hyttefeltet.

Det var en brøytebilsjåfør som oppdaget raset ved 14.50-tiden mandag. Til alt hell var det ingen personer til stede i hytta da skredet gikk, men sønnen til hytteeieren var på hytta i helga.

- Han reiste fra hytta i 14-tiden på søndag, så har raset gått en eller annen gang etter det, sier politiførstebetjent Christiansen.

Formidler info

- Vi er alle sjeleglade for at ingen var i hytta da raset gikk, sier Frank Nygård fra Trondheim. Han er leder for Grønnlia hytteforening, og har fått en del henvendelser fra hytteeierne etter at nyheten om raset ble kjent mandag.

- Det som skjedde gjør det utrygt inntil vi får en avklaring på situasjonen. Vi har nå opprettet en infokanal til hytteeierne. Kommer det noe nytt, formidler jeg eller sekretæren i foreningen dette videre til dem. Det er mange som vil opp og sjekke hyttene sine, sier Nygård.

Det var heldigvis ingen hjemme da hytta ble tatt av snømassene. Foto: politiet

Han opplyser at det er ca. 25 hytter i hyttefeltet, og at de fleste som har fritidsbolig i dette området kommer fra Trondheim eller Nordmøre. Hans egen hytte ligger ca. 70-100 meter unna hytta som ble knust i raset.

Gjorde skredundersøkelser

Ordfører Welander opplyser at de ble gjennomført en skredundersøkelse i Grønnlia i 2006 i forbindelse med en søknad om fortetting i hyttefeltet.

- Da påviste NGI at det kunne være fare for skred i deler av området. Planområdet ble redusert som følge av dette. Det var søkt om åtte tomter, men det ble redusert til to.

Hytta som ble rammet av ras på mandag ble bygget på første halvdel av 90-tallet, opplyser ordføreren.