Mandag ettermiddag var 15-20 skoleelever fra Lilleby skole på isbanen ved Buran for å leke og gå på skøyter. Sammen med dem var to lærere og barne- og ungdomsarbeider Martin Reinfjord.

SE VIDEO FRA HENDELSEN I VINDUET OVER

- Banen var full av 4.-7.-klassinger i forbindelse med at vi har trivselsuke på skolen. Plutselig kommer en traktor kjørende inn på banen og begynner å brøyte, forteller Reinfjord, som mener traktorføreren ikke brydde seg om at skøytebanen var full av barn.

Barne- og ungdomsarbeider Martin Reinfjord og lærer Ruben Lundberg ved Lilleby skole ble sjokkerte vitner til at traktorføreren raste rundt på Buranbanen mandag ettermiddag. Foto: Privat

Farlig og uforutsigbar kjøring

Ifølge flere vitner holdt traktoren stor fart og det oppsto flere situasjoner der barn nesten ble påkjørt.

- Da han nesten rygget på en liten gutt fikk jeg stoppet føreren og jeg spurte hva han egentlig holdt på med. Jeg vil tro at det er normalt at de rydder banen for barn før de begynner med slikt arbeid. Jeg ba ham om å skjerpe seg. Det han drev med kaller jeg rett og slett farlig og uforutsigbar kjøring, forteller Reinfjord lettere sjokkert.

Ventet på en ulykke

Tom André Elde jobber like ved skøytebanen og fikk filmet litt av traktorkjøringen. Han er rystet over det han fikk se.

- Føreren hadde ikke kontroll og vi fryktet at en unge skulle bli knust av traktoren. Jeg tok frem mobilen og filmet etter en stund for å dokumentere situasjonen, sier Elde.

Han anslår at traktoren hadde en fart på 20-30 kilometer i timen mens han brøytet mellom ungene.

- Det så ut som han hadde hastverk. Han hadde ingen kontroll på hvor ungene var og han rygget uten å se seg for. Vi som så det er enige om at denne kjøringen var fullstendig uforsvarlig, sier Elde.

Etter at lærerne hadde snakket med traktorføreren fortsatte han med brøytejobben. Foto: Tom André Elde

- Vi beklager

Trondheim bydrift beklager hendelsen på sterkeste.

- Reglene våre er helt klare. Det skal ikke kjøres på baner der det oppholder seg barn eller andre brukere, sier driftsleder for idrett, park og skog, Odd Arne Nilsen.

Driftsleder i Trondheim bydrift, Odd Arne Nilsen, beklager at Buranbanen ble brøytet uten at den først var ryddet for folk.

Ifølge Nilsen er de som jobber med vedlikehold av de 55 isflatene i Trondheim avhengige av god dialog og et godt samarbeid med lærere, barnehagepersonell, elever og andre brukere for å ivareta sikkerheten.

- Brukere av banen skal henvises til et sikkert sted før vi kan begynne jobben. Om dette ikke lar seg gjøre skal våre folk kjøre til neste oppdrag. Vi tar sikkerheten på alvor og vi har det ikke så travelt at vi ikke kan hoppe over en bane og preparere den senere, sier driftslederen.

Vil snakke med traktorføreren

I et skriv som sendes ut til alle skoler og barnehager hvert år ber Trondheim bydrift om at de får hjelp til å ivareta sikkerheten til barna. I skrivet står det: «Gi barna tydelig beskjed om å forlate banen og påvis sikkert oppholdssted mens arbeidet pågår. Dersom dette ikke overholdes vil ikke banen bli vannet/brøytet.»

- Vi har et godt samarbeid med skolene og målet for alle er gode isforhold. Her har det skjedd en glipp som vi beklager. Vi vil ta opp denne hendelsen internt og prate med sjåføren, for slikt skal ikke skje, sier Nilsen.

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter.