Helt fram til statsråd Iselin Nybø presenterte nyheten klokka 12 fredag har det vært usikkert om det kom til å bli noe av det planlagte Kam-senteret for kunst, arkitektur, musikk og design.

- Jeg er overlykkelig. Det er veldig flotte nyheter, sier instituttleder Jørgen Langdalen på musikk. Han er overrasket og lettet når han får nyheten og forteller at han hadde begynt å tenke på plan B.

- Sammenslått med oss selv

- Det aller beste med dette er at musikk blir sammenslått med oss selv, sier han og forteller om alle lokalene til musikk. Noen holder til på Dragvoll, noen i Olavshallen og noen i Fjordgata.

- Vi holder til i fem ulike bygg rundt Olavskvartalet og har leieavtaler med fem ulike huseiere, sier han. Ifølge Jørgen Langdalen er heller ikke lokalene spesielt godt egnet til å drive med utøvende musikk.

Gleder seg til å flytte sammen

Og instituttlederen på musikk er ikke alene om å være lykkelig. På oppfordring fra Adresseavisen samler ansatte fra de ulike fagområdene seg på Gløshaugen denne fredagsettermiddagen etter at nyheten er presentert.

Jubler for Kam-senter: De driver med musikk og musikkteknologi, film, teater, kunst, design og arkitektur. Nå stråler de for at det blir noe av senteret de har drømt om så lenge. Foto: Christine Schefte

De kommer i drosjer fra Dragvoll, Innherredsveien og Olavshallen. Arkitektene kommer gående fra sine lokaler på Gløshaugen. Alle smiler, ler og prater. De driver med musikk, kunst, film, drama, arkitektur og design og gleder seg til å flytte sammen og bli kjent. De har rett og slett fått en strålende nyhet. Det er fredag, klokka er 14, det er snart slutt på arbeidsdagen og tid for å ta helg. Likevel er det lett å samle folk til fotografering bak hovedbygningen, akkurat der den årlige immatrikuleringsseremonien pleier å være.

LES OGSÅ KOMMENTAREN: En strålende nyhet for byen og NTNU

Begynner å prate om samarbeid

Og på den snødekte plenen går praten med en gang – om et levende hus med konserter, filmvisninger, teaterforestillinger og ulike utstillinger. Når de møtes, begynner de å snakke om utviklingsmulighetene og det som på fint heter tverrfaglige synergier. De gleder seg til å komme nærmere hverandre, publikum og ikke minst studentene. De snakker om hvordan de samme lokalene kan brukes til forskjellige aktiviteter alt etter om det er arkitektstudenter, musikkstudenter eller dramastudenter som er der.

Samarbeid: Jon Rismoen, design, Nora B. Kulset, musikk, Ole Tolstad, arkitektur, Gro Rødne, arkitektur og Randi M. Selvik, musikkvitenskap jubler over at de skal flytte sammen et sted ved Gløshaugen. Foto: Christine Schefte

- Kjenner dere hverandre fra før?

- Nei, vi ble kjent nå og begynte å snakke om hvordan vi kan samarbeide.

Vil ha rom til å herje

- Det blir enklere å jobbe utadrettet og samarbeide med andre, sier Gro Rødne fra institutt for arkitektur og teknologi. Hun ønsker seg galleri og utstillingslokaler, men ikke minst verksteder.

- Vi ønsker oss rom der vi kan herje og gjøre ting, der vi kan jobbe og ha visning og verksted, fortsetter hun

- Vi kommer til å bli inspirert av andre uttrykk, sier en annen.

Mange år med arbeid

Professor emerita Randi M. Selvik ved musikkvitenskap er blant de første som kommer til Gløshaugen for å markere at nå blir det et Kam-senter.

Strålende glade: Samarbeid: Jon Rismoen, design, Nora B. Kulset, musikk, Ole Tolstad, arkitektur, Gro Rødne, arkitektur og Randi M. Selvik, musikkvitenskap jubler over at det blir noe av Kam-senteret for kunst, arkitektur, musikk og design. Foto: Christine Schefte

- Jeg har gått inn for dette i mange år. Det er helt strålende, sier hun. For henne er det naturlig nok ekstra gledelig at musikk blir samlet, men hun er også veldig glad for at det blir et felles senter på tvers av dagens fagmiljøer.

- Vi har det kunstneriske felles, sier hun. Selv kommer ikke Selvik til å bli med over i det nye senteret, men gleder seg på vegne av fagmiljøet og alle de som kommer etter.

- Det er jo langt fram, sier pensjonisten. Hun understreker at det fortsatt er langt fram til de blir samlet.