KB Electrotech vant anbudskonkurransene om elektroutrustning av tre tunnelprosjekter i Midt-Norge til en samlet verdi på rundt 130 millioner kroner. Dette gjaldt Strindheimtunnelen (verdi knapt 78 millioner), Oppdølsstrandtunnelen (knapt 38 millioner) og Hjartåberga (15 millioner), skriver Tidens Krav.

Det danske firmaet gikk derimot konkurs – og det er her striden oppstår, for Statens vegvesen har en standardkontrakt med entreprenørene som sier at selskapets bankforbindelse må stille en garanti for 10 prosent av kontraktsbeløpet.

Banken, Jyske Bank, var etter konkursen ikke villig til å gå med på Statens vegvesens krav om å innfri sin garantiforpliktelse på litt over 13 millioner.

Dermed tok Staten ved Samferdselsdepartementet ut stevning mot Jyske Bank. Rettssaken skulle ha åpnet i Sør-Trøndelag tingrett sist uke, men bare noen få dager før de skulle møtes i retten, inngikk partene forlik som innebærer at den danske storbanken betaler vel 14 millioner kroner.

- Forliket innebærer at Jyske Bank AS betaler staten 14.045.808 kroner. Beløpet dekker alle tre garantikravene og deler av de forsinkelsesrentene som var påløpt, opplyser Cecilie Weisæth Monsbakken i juridisk seksjon i Vegdirektoratet til Tidens Krav.