Elever melder om utrygt skolemiljø

Fylkesmannen i Trøndelag har siden august fått 48 meldinger om mobbing, vold og trakassering i skolen.

Barnas stemme: : - For at vi skal kunne gjøre en god jobb med å sikre barnas rett til et trygt og godt skolemiljø, er det særlig viktig at vi både hører på det enkelte barn og tar hensyn til og legger barnets opplevelser til grunn for saken, sier Erik Stene, oppvekst og velferdsdirektør hos Fylkesmannen i Trøndelag.  Foto: Leif Arne Holme

- Alle henvendelsene vi har tatt til behandling, er knyttet til at elever ikke opplever å ha et trygt og godt skolemiljø. Typiske begrunnelser er fysiske krenkelser, verbale krenkelser, utestenging og generelle utfordringer i klassemiljøene og skolemiljøene, sier Erik Stene, oppvekst- og velferdsdirektør hos Fylkesmannen i Trøndelag.