En patrulje fra Sentrum politistasjon i Trondheim tok mandag formiddag oppstilling i Sjetnmarka, for å avholde trafikkontroll.

- Vi hadde en kontroll med fokus på frontrute og is – og da var det én bilfører som mistet førerkortet. Vedkommende hadde ikke skrapet frontruta godt nok, sier operasjonsleder Stig Roger Olsen ved Trøndelag politidistrikt.

Ved Sjetne skole

Bildet som patruljen tok på stedet, viser at sikten til bilføreren ikke var all verden. Kontrollen skjedde i Øvre Sjetnhaugan – like ved Sjetne skole.

- Om morgenen når skolebarna er på veien, er det særdeles viktig at de som kjører bil ser ut av rutene. Vi vil oppfordre folk til å bli flinkere til å skrape rutene sine, fortsetter operasjonslederen.

Mandagens rutekontroll er ikke den første i vinter. Også i november fikk flere bilførere som ikke hadde skrapt rutene sine – en «skrape» fra politiet.

Bøtesats

- Mitt råd er at folk tar seg tid til å skrape ren ruten for is på morgenen. Det tar ikke så lang tid. På denne tiden av året, når det ikke er så mange timer med dagslys, så gir dårlig skrapte ruter ekstra dårlig sikt. Gjenskinn fra motgående biler kan også redusere sikten voldsomt når man ikke skraper av isen, sa operasjonsleder Ebbe Kimo etter at to førere mistet førerkortet denne dagen.

Han opplyste i tillegg at bøtesatsen for kjøring med for dårlig sikt er 2550 kroner.

Hvis du skal ha ruta isfri og har dårlig tid om morgenen, finnes det råd. Disse kan du lese om i her.