PST: Fremmede makter bruker konferanser, seminarer og arbeidsplasser til å rekruttere agenter

PST og justisminister Sylvi Listhaug ber nordmenn om å følge med på arbeidsplassen sin.

PST-sjef Benedicte Bjørnland la tirsdag frem Politiets sikkerhetstjenestes årlige trusselvurdering. Den beskriver forventet utvikling innenfor PSTs ansvarsområder det kommende året. T.v. justisminister Sylvi Listhaug (Frp).  Foto: Ole Berg-Rusten/NTB scanpix

Rekruttering av kilder og agenter, kartlegging av virksomheter og kritisk infrastruktur og såkalte «nettverksoperasjoner» utgjør de mest alvorlige utfordringene knyttet til fremmede staters etterretningsvirksomhet i år, skriver Aftenposten. Og russisk etterretningsvirksomhet har fortsatt størst skadepotensial. Det slår PST fast i sin trusselvurderingsom ble lagt frem tirsdag.