Adresseavisen fortalte tidligere denne uka at det kan komme til å koste oppimot 300 kroner for å kjøre hele nye E6 mellom Åsen og Ulsberg.

Men det er ikke sikkert du har tenkt å kjøre hele denne strekningen så ofte?

Nå kan du prøve vår splitter nye bompengekalkulator for E6 i Trøndelag, og regne ut din personlige fremtidige bompengeregning.

Kan bli enda dyrere

Prisene for bompasseringene har vi hentet ifra Nye Veier AS bompengeutredninger, opplysninger fra Statens vegvesen og foreslåtte nye priser for bomstasjonene i Trondheim.

Summene i kalkulatoren viser det som trolig blir minimumsprisen for bompasseringer når planlagte veiprosjekter langs E6 mellom Åsen og Ulsberg står ferdig bygget. Merk at prisene sannsynligvis blir høyere som følge av generell prisstigning.

- Landeveisrøveri

Ikke alle gleder seg til å betale bompenger på nye E6. Etter at Adresseavisen publiserte saken om bompengeprisene denne uka, har har mange kommet med sine kommentarer i sosiale medier og i kommentarfelt.

Her er noen av kommentarene:

- Galskapen lenge leve. Skal de først operere med slikt landeveisrøveri så får de jammen røve el-bilistene for samme beløp! Men de er jo fredet i møkka-landet Norge? spør Gompen.

- Bor i Nord-Norge og planlegger noen turer sørover i vår/sommer. Dette er vel bekreftelsen på at Sverige blir løsningen. Ingen bompenger der, skriver Oddbjørn Aarstein.

- Det mangler snart bare avgift for å puste, mener Heidi Sommerseth.

Torbjørn Eide peker på at det er bedre veier i andre land, og hevder det er mindre bompenger utenfor Norge:

- Nå har vi sittet i 60 år og sett på alle de fine veiene de bygger rundt oss i naboland. Til og med fòret Tyskland med valuta for å utbygge sine autobahner. Men så snart vi drar hendene opp av lomma og bygger kjørbare veier selv, ja da må bomselskap på bomselskap etableres. Vi brukere må betale selv i form av bommer og haugevis av ansatte i disse bomselskap skal også ha lønn. Utbygging av infrastruktur greier alle naboland og andre uten alt dette. Hvorfor?

Slik kan nye E6 bli

Om du gruer deg til bompengene kan du glede deg over standarden som mye av nye E6 igjennom Trøndelag vil få.

Fire felt og tresiftrede fartsgrenser kan bli realiteten mange steder når dagens planlagte E6-prosjekter står klare. Her er Adresseavisens grafikk over hvordan ny E6 igjennom Trøndelag kan bli.