- Og det må vi ha respekt for, sier Kjerkol.

Hun bekrefter at også hun fikk brev fra den tidligere nestlederen i partiet torsdag ettermiddag, men vil ikke gå inn i realitetene i brevet – eller si noe om Giskes brev rokker ved partiledelsens eller sentralstyrets behandling av Giske-saken.

Vil ikke nyansere

- Sentralstyret har ikke behandlet varslene, det har partiledelsen gjort.

- Men dere sluttet dere til partiledelsens behandling – og fastslo at det ikke var naturlig at Giske møtte i sentralstyret?

- Vi tok partiledelsens arbeid til etterretning. Sentralstyrets uttalelse var en beskrivelse av situasjonen. Som jeg har sagt tidligere, det er ikke riktig av meg å nyansere denne uttalelsen.

- Men når Giske nå gir sin informasjon, og bestrider tre av varslene mot seg, endrer dette noe for Giskes situasjon slik du ser det?

- Partilederen vår har sagt at dersom Trond har ytterligere informasjon som han ønsker å få lagt frem, så ville han være åpen for det. At Trond velger å sende brev til hele sentralstyret, er vel hans måte å komme videre på. Det må vi ha respekt for, sier Kjerkol.

- Forståelig

Fylkesleder i Trøndelag Ap, Anne Marit Mevassvik kommenterer per sms:

- Det er forståelig at Trond føler behov for å fortelle sin versjon av varselsakene - og partiets behandling av dem. Jeg har selv tidligere sagt at det ville vært best om sakene ble ferdigbehandlet etter at Tronds sykemeldingsperiode var avsluttet. Men jeg mener også fortsatt at det

hverken er mulig eller ønskelig å gå videre med denne saken nå

, skriver hun.

Anne Marit Mevassvik, fylkesleder i Trøndelag Ap.

LES ALLE GISKE-SAKENE HER

Gjengir varslene

I et omfattende brev - som ble sendt torsdag- til sentralstyret i Ap tar Giske et oppgjør med prosessen mot ham.

Han gjengir de fem varslene som førte til at han måtte si fra seg nestledervervet i partiet. Han beklager sin opptreden i to av varslingssakene, men ikke i de tre andre, som han bestrider.