Her starter den lange turen til Røros

For første gang siden 1877 drar hestekjørere helt fra Trondheim til Rørosmartnan. Sist var før jernbanen kom.
Over Bakklandet: Først i rekken kommer Aud Irene Gresseth, hennes svoger Jorulf Rådal og hesten Zultan som er en norsksvensk brukshest. Det vakte oppmerksomhet på Bakklandet og gjennom Trondheim sentrum lørdag morgen da hestene vandret gjennom byen. 
        
            (Foto: Christine Schefte)

Over Bakklandet: Først i rekken kommer Aud Irene Gresseth, hennes svoger Jorulf Rådal og hesten Zultan som er en norsksvensk brukshest. Det vakte oppmerksomhet på Bakklandet og gjennom Trondheim sentrum lørdag morgen da hestene vandret gjennom byen.  Foto: Christine Schefte

 

Turen er 18 mil og de 12 hestene skal bruke elleve dager på turen. Underveis kommer flere hester til. Når de kommer til Røros, skal de være et følge på 19 hester. Helt nederst i saken finner du ruta dag for dag.