NTNU Handelshøyskolen tar opp «konkurransen» med sivilingeniørene fra NTNU med en egen ring.

Den nye ringen har ikke fått noe navn ennå. De som har rett til å bære den er siviløkonomer og de som har mastergrad i ledelse av teknologi og master i regnskap og revisjon fra NTNU Handelshøyskolen.

Ideen startet hos siviløkonomstudent Anne Kristine Brovold og medstudent Veronica Holvik. De syntes NTH-ringen er fin, og var inspirert av at siviløkonomene i Bergen og på Ås også har sin egen kandidatring. Brovold og Holvik tok affære, fikk inn 15 forslag fra byens gullsmeder og la dem frem for instituttstyret ved Handelshøyskolen. Der fikk de tommel opp for to ringer. Finalen ble avgjort gjennom en avstemning mellom studentene og ringen designet av Maia Stølan hos gullsmed Karlgård stakk av med seieren.

- Samhørighet

Selvfølgelig signaliserer ringen status, men Brovold er mest opptatt av at den bygger opp om og symboliserer tilhørighet og samhold. Når man møter en annen med ringen, så skaper det kontakt, enten det er på Oslo-flyet eller på en kafé i utlandet, tror hun.

- Jeg er glad i smykker, og ser det også som en belønning etter et femårig ganske hardt studium. Da er det fint med en belønning som varer.

Gull og svart

Ringen er i gull med svartemaljert bunn og er formet som den ytre del av NTNU-logoen. Likhetstegnet = på den ene siden av toppen er det matematiske tegnet for sum, men kan også bety balanse. Snur man på ringen, kan toppen se ut som en E – for Economics. Det går mye på engelsk terminologi blant økonomene. Det svarte feltet kan også, med litt fantasi, leses som en tykk M – for master. Ringene blir nummerert.

- Er ringen litt maskulin?

- Den kan se sånn ut på bilder, men ikke på fingeren, mener Anne Kristine Brovold. Hun understreker at alle tidligere studenter som kan vise til de nødvendige vitnemålene, også har rett til å kjøpe ringen.

Det er langt frem til å ta opp konkurranse med NTH-ringen, som har eksistert siden 1914.  Siden starten har over 40 000 kjøpt ringen som forteller at den som har den på fingeren er sivilingeniør fra NTH/NTNU.

- Noen synes kandidatringer er å demonstrere status?

- Folk får tenke hva de vil. Jeg er i alle fall stolt at det jeg har klart, sier Veronica Holvik.

Har skolens støtte

Instituttleder Arve Pettersen ved Handelshøyskolen synes økonomringen er en god idé.

- Den sementerer ikke gammel TØH/Handelshøyskole-kultur mot de andre instituttene på fakultetet?

- Det har jeg ikke engang tenkt på. Vi skal nok sørge for å få tatt ut synergiene i fusjonen likevel. Hensikten er ikke å skape skiller, men å opprettholde tilhørigheten til instituttet og Handelshøyskolen. Selv om vi er blitt ett fakultet, skal instituttene være sterke enheter.

Veronica Holvik (t.v.) og Anne Kristine Brovold fant på ideen om en egen ring for siviløkonom- og masterstudenter fra NTNU Handelshøyskolen.
Så har også Handelshøyskolen ved NTNU fått sin egen ring.
Instituttleder Arve Pettersen ved NTNU Handelshøyskolen liker ringen.
NTH-ringen eller sivilingeniørringen har eksistert siden 1928 og er fortsatt populær blant sivilingeniører og sivilarkitekter. Kloden i gull omsluttes at teknologien i stål.
Med vitnemål fra Norges Handeshøyskole i Bergen kan du smykke deg med denne ringen, som åpenbart har mye på hjertet.