Det vil enda gå noen år før alle elevene har kommet seg i hus på nye skoler på sørsiden av byen. I mellomtiden blir det fortsatt bli mye bussing på elevene.

Trøndelag fylkeskommune er i ferd med å bygge nye Heimdal videregående skole på Huseby. Skolen vil bli bygget for 1020 elever og skal etter planen stå ferdig til skolestart høsten 2018. Samtidig skal Trondheim kommune bygge ny barne- og ungdomsskole i området.

Ungdomskoleelevene kommer snart tilbake til bydelen

Heimdal videregående skole bygges på tomta der gamle Huseby ungdomsskole lå. Dermed har ungdomsskoleelevene ved Huseby blitt busset til Sverresmyr paviljongskole ved Sverresborg museum fra og med skoleåret 2015/2016.

Når Heimdal videregående skole åpner til høsten, skal Huseby ungdomsskole kunne drives i de gamle lokalene deres inntil videre, og det blir slutt på bussturene for åttene-, niende- og tiendeklassingene.

De minste får bli i nærmiljøet

Det skal bygges ny barneskole for nåværende Saupstad skolekrets og Kolstad skolekrets, der Saupstad skole nå ligger. Denne skal stå ferdig våren 2021. Om ett år planlegger kommunen å begynne rivingen av gamle Saupstad skole. Dermed må elevene ved Saupstad skole ha en midlertidig løsning fra og med årsskiftet 2018/19 til og med våren 2021.

I tirsdagens formannskap orienterte kommunaldirektør for oppvekst og utdanning, Camilla T. Nereid, om hvordan de skal løse undervisningssituasjonen for grunnskoleelevene i bydelen.

I dialog med skolens ledelse og FAU har rådmannen kommet til at de minste barna, 1.-4. trinn fra nåværende Saupstad og nåværende Kolstad skoler skal ha undervisning i Kolstad skoles lokaler i byggeperioden, sa kommunaldirektør Camilla T. Nereid.

For de minste: Kolstad skole blir tilholdssted for de minste Saupstad-elevene fra neste år. I 2021 er skolen deres planlagt å være ferdig i en sammenslått Saupstad- og Kolstad skole. Huseby ungdomsskole vil også holde til i samme bygg.

Mellomtrinnet, 5.-7.-klassingene, vil ha interimskole på Sverresmyr ved Sverresborg museum.

Ungdomstrinnet flytter, som nevnt, fra Sverresmyr til gamle Heimdal videregående skole fra høsten av, fordi ungdomstrinnet har behov for andre spesialrom enn det som finnes på Sverresmyr.